TEOG matematik sınav soruları ve cevapları 27 - 28 Nisan 2016

Teog matematik soruları ve cevapları bu sayfada olacak. 27 28 Nisan 2016 tarihinde uygulanacak TEOG 2. dönem sınavlarının ilk oturumu bugün tamamlandı. Sınav bitiminde yüz binlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG matematik soruları ve cevaplarını bu sayfadan açıklayacağız. Kamu Saati farkıyla TEOG sınavından sonra açıklanacak TEOG matematik soruları ve cevap anahtarı için bu sayfayı takip edebilirsiniz. Detaylar haberimizde.

TEOG matematik sınav soruları ve cevapları 27 - 28 Nisan 2016
26 Nisan 2016 Salı 23:11

Bugün milyonlarca öğrenci TEOG matematik sınavına girdi. Öğrencilerin en çok zorluk çektiği matematik sınavının soruları ve cevapları, açıklandığı andan itibaren bu sayfada yer alacak. Öğrencilerin en çok zorlandığı alan olan TEOG matematik sınavında çıkan sorular ve soruların çözümleri henüz yayımlanmadı. Ancak öğrenciler sınav bitiminde kitapçıklarını sınav gözetmeninden alabilecekleri için TEOG matematik soruları ve cevaplarına hızlı bir şekilde ulaşmış oluyorlar. Sınav sonrası tek yapmaları gereken ise bir matematik öğretmenine ikinci dönem TEOG matematik sorularını çözdürmek olacak. İşte Kamu Saati olarak matematik sorularının çözümlerini ve cevap anahtarını bu sayfada yayımlayacağız. 

2016 TEOG matematik soruları ile ilgili TEOG'a giren öğrencilerin yorumları şöyle: 

"Sorular  o kadar zordu ki ne yapacağımı şaşırdım."

"Türkçe ve Din Kültürü kolaydı ama matematik çok zordu."

Sosyal medyada Teog matematik sınavıyla ilgili genel olarak öğrenciler sınav zordu yorumu yaptı. TEOG matematik soruları ve cevaplarını, sorular elimize ulaştığınıda sayfanın en altında yayımlayacağız.

TEOG MATEMATİK SINAVINDA HANGİ KONULAR ÇIKIYOR

8. sınıf öğrencilerinin en çok korktukları sınav olan matematik sınavında soruların büyük bir çoğunluğu 8. sınıf kazanımlarından geliyor. Bu kazanımları ölçmek amacıyla sorulan matematik sorularını genelde birçok TEOG öğrencisi rahatlıkla yapabiliyor. 

Teog'da matematik dersinin önemli bir avantajı sınav katsayı ağırlığının diğer derslere göre biraz daha fazla olması. İnkılap Tarihi,  Fen Bilgisi ve Din Kültürü derslerinin katsayı ağırlığı 2 iken matematik dersinin katsayı ağırlığı 4. Haliyle öğrenciler matematik soruları üzerine biraz daha fazla titreyebiliyorlar. 

Öğrencilerin TEOG matematik sınav sorularında soru kaçırdıkları yer genellikle sınav heyecanıyla soruyu yanlış okumaktan veya işlem hatası yapmalarından kaynaklanıyor. Ufak bir işlem hatası sorunun doğru cevabını işaretlemek yerine öğrenciyi yanlış seçeneğe yönlendiriyor. 

TEOG'da soru iptali olacak mı haberimize ulaşmak için TIKLAYINIZ

TEOG MATEMATİK'TE HANGİ KONULARDAN SORU ÇIKIYOR?

İkinci dönem TEOG Matematik sınavında üslü sayılar, köklü sayılar, gerçek sayılar, örüntüler ve ilişkiler, cebirsel ifadeler konularından hem birinci dönem TEOG'da hem de ikinci dönem TEOG'da soru gelecek. 

MATEMATİK HEYECANI İÇİN NE YAPILABİLİR? 

TEOG'da matematik heyecanını yenmek için güzel bir kahvaltı, yüksek motivasyon şart. Uzmanlar iyi bir kahvaltı ile zihnin açık olacağını, ayrıca "Ben yapabilirim." diye bir özgüven ifadesinin matematik sorularının üstesinden gelmede bir nebze de olsun katkısı olacağını belirtiyor. Tabii ki çalışmadan hiçbir derste başarılı olunamaz ancak çalışıp da sınav öncesi kaygıyı yok etmenin en güzel yolu sınav üzerine çok düşünmemekdir. 

TEOG MATEMATİK SORULARI VE CEVAPLARI ( 27 NİSAN 2016 )
 



TEOG Matematik Sınavı Soruları Çözümü VİDEO



TEOG matematik sorularının tamamına ulaşmak için tıklayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

TEOG TÜRKÇE SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG iNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG YABANCI DİL SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG FEN ve TEKNOLOJİ SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG 2. DÖNEM MATEMATİK SORULARININ CEVAPLARI VE ÇÖZÜMLERİ  İÇİN TIKLAYINIZ


TEOG sınavı ile ilgili haberlerden haberdar olmak isterseniz Kamusaati Android uygulamasını indirebilirsiniz. İndirmek için tıklayınız.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İlayda - 8 yıl önce
Matematik çok zordu
Avatar
burçin - 8 yıl önce
teog matematik cok zordu
Avatar
emine - 8 yıl önce
hepsi çok zorduu güya ıkıncı teog kolay olacaktı
Misafir Avatar
şima - 8 yıl önce @emine
yok kolay olmucak 1 de kolay 2 de orta olacak
Avatar
melisa - 8 yıl önce
Matematiğin en zor halini sormuşlar sorular berbattı
Avatar
AYŞE - 8 yıl önce
ÇOOK ZOR
Misafir Avatar
aliye - 8 yıl önce @AYŞE
haklısın
Avatar
mete - 8 yıl önce
matematikte kuplu soru hacime giriyo
Misafir Avatar
Metehan - 8 yıl önce @mete
Sadece Saymak yeterli aslında ama evet, Hacim konusuna giriyor.
Avatar
dfgh - 8 yıl önce
mat çok zordu . diğerleri kolaydı matematikten battık
Misafir Avatar
denız - 8 yıl önce @dfgh
matematıkkkkkkkk coooook zooordu
Avatar
Nuray - 8 yıl önce
arkadaşlar olasılık sorusunu ne yaptınız
Misafir Avatar
Le'cola - 8 yıl önce @Nuray
3/8