TEOG iptal edilir mi? 2015 TEOG soruları ve analizi

TEOG'da çıkan bir sorunun iptal edilmesi öğrencilerin akıllarında soru işareti bırakıyor. Peki TEOG iptal edilecek mi? 2015 TEOG soruları ayrıntılı analizi haberimizde.

TEOG iptal edilir mi? 2015 TEOG soruları ve analizi
02 Aralık 2015 Çarşamba 17:49

 2015 TEOG sınavında FEn ve Teknoloji dersinden 1 sorunun hatalı bulunarak iptal edilmesi sınavın tamamen iptal edilebileceği yönünde dedikoduların yayılmasına neden oldu. Peki 2015 TEOG iptal edilecek mi?

Sınavlarda çeşitli  şekillerde soru iptalleri ile karşı karşıya kalmak mümkün. Bu durumda alışılan yöntem o soruyu sınava katılan herkesin doğru yaptığı varsayımıyla puanlarında hesaplanması şeklinde oluyor. Bu sınav sonrasında TEOG'un iptal edileceği söylentilerinin nerden yayıldığını anlamak güç olsa da yeni bir yöntemin uygulanacağını beklemek güç olacak. Bu yıl diğer sınavlarda karşılaşılan soru iptallerinde yapıldığı gibi TEOG da iptal edilmeyecek. Aksi durumda öğrenciler, veliler ve MEB açısından telafisi güç kayıplar yaşanabilecek.

İşte o hatalı soru:


TEOG soruları nasıldı?

2015 TEOG soruları kapsamlı bir işlem gücüne dayanan yorum ağırlıklı sorulardan oluşuyordu. Öğrencilerin düşünme ve yorumlama becerilerini geliştirmeyi amaçlayacak biçimde hazırlanmış sorular bilgi birikimiyle yorumlama gücünün harmanlanması için geliştirildi. Bu kapsamda özellikle matematik soruları içinde önemli bir analitik düşünme biçimi sorularının yer aldığını görmek mümkün. 

Karşılıklı konuşma ve okuduğunu anlama konusunda öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini amaçlayan MEB bu kapsamda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını dahi anlamaya dayalı bir biçimde sordu. Paragraf içlerinde net ya da örtülü bir şekilde açıklanan kimi kavramlar soruların ana gövdesini oluşturdu. Bu yüzden sınav diğer sınavlara göre biraz daha zor olarak yorumlansa da az bilgi ve çok yorumla başarılı olmamak mümkün olmadı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan - 8 yıl önce
Zannetmiyorum
Avatar
kaleli - 8 yıl önce
ne sorular iptal edildi de sınav yine iptal edilmedi.. 1 soru iptaliyle niçin edilsin
Avatar
Selim - 8 yıl önce
TEOG'la beraber ortaokullarda dershane denen ucube ortadan kalktı. Bu nedenle MEB'i tebrik ediyorum.
Misafir Avatar
h - 8 yıl önce @Selim
bu hangi anlamda
Avatar
ı - 8 yıl önce
niye iptal olsun ki öff