Teog İnkılap Tarihi Selanik sorusu ile ilgili itiraza MEB'den cevap

TEOG 2. dönem ikinci oturumunda yapılan T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavında sorulan Selanik'in sosyal ve kültürel özellik sorusuna yapılan itirazlara MEB'den cevap geldi. Peki MEB soru ile ilgili yapılan itiraza nasıl cevap verdi?

Teog İnkılap Tarihi Selanik sorusu ile ilgili itiraza MEB'den cevap
04 Mayıs 2016 Çarşamba 13:35

28 Nisan 2016 Tarihinde yapılan T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Dersi Ortak sınavında sorulan bir soru büyük tartışmalara yol açmıştı. Sınava giren binlerce öğrenci tarih sınavında sorulan Selanik sorusunun hatalı olduğunu söylemiş ve bununla ilgili binlerce itiraz dilekçesi MEB'e gönderilmişti. 

Konu ile ilgili MEB, bilimsel doğruluk raporu yayınladı. 

İtiraz edilen sosyal ve kültürel özellik sorusunun T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük kitabı birinci ünitesi Bir Kahraman Doğuyor'da geçtiği vurgulandı. 

İtiraza neden olan sorunun konusunun Atatürk'ün Çocukluk Dönemi ve bu Dönemde içinde bulunduğu toplumun sosyal ve kültürel yapısını analiz eder kazanımıyla ilgili olduğu ifade edilmiştir. 

TEOG İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük sınavında sorulan ve itirazlara yol açan Sosyal-Kültürel Özellik sorusu şu şekilde;



Açıklamada Farklı milletlerin bir arada yaşaması sorusuna açıklama yapıldı. Açıklamada,  çeşitli milletlerden ve dinlerden insan olması sosyal yapı ile ilgili bir durum olduğundan, millet farklılığının kültürel bir öge olmadığı belirtildi. 

Aynı şekilde IV. verilen bilgide Selanik'in çok uluslu bir yapıya sahip olduğu söylenmiştir. Aynı şekilde bu bilgi çeşitli milletleri ve farklı toplumsal grupları belirtmiştir. Verilen I. ve IV. bilgilerin sadece Selanik'in nüfus yapısıyla ilgili verilen bilgiler olduğu söylenmiştir.   

Sorunun altında verilen Önemli fikir akımlarının etkisindedir ve Zengin bir basın-yayın hayatı vardır bilgileri insanların birbirleriyle olan ilişkileri doğrultusunda ortaya çıkan kültür unsurlarıyla ilgili bilgiler olduğu belirtildi. 

TEOG Soru İtirazı Nasıl Yapılır Öğrenmek için TIKLAYINIZ

Soruya yapılan itirazlara cevap olarak gönderilen Bilimsel Doğruluk Raporu'nda soruda herhangi bir yanlışlık olmadığı ve sorunun doğru cevabının B şıkkı olduğu ifade edildi. 


TEOG Gürültü Sorusu İptal Edilecek mi MEB TEOG Açıklaması

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hey ne - 8 yıl önce
Açıklaması bile yanlış kendilerinin doğru düzgün yapıp cevap veremediği soruları bize soruyorlar. İptal olmamalı meb hatasını fark edip cevap şıkkını değiştirmeli..
Avatar
Mebin sacmaligi - 8 yıl önce
Mebin aciklamasi mantim disi. Hatalarini kabul etmemek icin resmen baya sacmalamislar. Bir an once soru iptal edilmeli.
Avatar
teogcu - 8 yıl önce
Ne kadar sacma bir aciklam yapiyolar ya ders kitaplarin da ve daha onceki teoglarda bu soru yu kulturel demuslerdi
Avatar
mustafa kılıç - 8 yıl önce
MEBin açıklaması çok saçma.Bence bu soru iptal adilmeli
Avatar
alakasız - 8 yıl önce
Verilen cevap itiraz dilekçelerindeki iddia ile alakasız. Dilekçelerde konunun meb kitaplarındaki işlenişi ile ilgili çelişkilerden bahsediliyor. Bu durumda yanlış öğrettik ama siz doğru cevap vereceksiniz deniyor yani.
Avatar
Fatma hafsa tuğrul - 8 yıl önce
Yaa o soru C insani komaya mi sokcaksiniz iptal edin biktim yaaaaaaaaa
Avatar
cenk - 8 yıl önce
1. Sınavda biyoteknoloji 2. Sınavda bu soru iğtal edilmeli
Avatar
Ahmet - 8 yıl önce
NE BICIM SORULAR BUBLAR UNIVERSITE SORULARI