Teog Fen ve Teknoloji gürültü sorusu hatalı mı?

TEOG fen ve teknolojide gürültü sorusu hatalı mıydı? Teog sınavları fen ve teknoloji sınavının yapılmasıyla sona erdi. Sınavın sona ermesiyle TEOG soruları ile ilgili tartışmalar da kendini göstermeye başladı. Öğrenciler 2016 Teog 2'de birçok sorunun hatalı olduğunu iddia etti. Hatalı olduğu iddia edilen TEOG sorularından bir tanesi de Teog Fen ve Teknoloji gürültü sorusu. Peki gürültü sorusu hatalı mı?

Teog Fen ve Teknoloji gürültü sorusu hatalı mı?
29 Nisan 2016 Cuma 11:39

Teog'un tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler, öğretmenler ve veliler Teog soruları üzerine kritik yapmaya başladı. Sorular uzman öğretmenler tarafından tek tek değerlendirilirken Teog'da bazı soruların hatalı olduğu iddia edildi. Fen ve Teknoloji dersindeki gürültü sorusunun hatalı olduğunu iddia eden öğretmenler bu soruda gürültünün sadece sesin şiddetiyle ilişkilendirildiğini ancak gürültünün sadece ses şiddeti değil aynı zamanda düzensiz frekansla da ilgili olduğunu belirtti.  Peki Teog fen ve teknoloji gürültü sorusu hatalı mı? Teog'da iptal edilecek soru var mı?

TEOG FEN VE TEKNOLOJİ GÜRÜLTÜ SORUSU

teog fen gürültü sorusu

Soruda Teog Fen ve Teknoloji A kitapçığı 7. sorunun cevabı A olarak işaretlenmiş. Ancak Kamu Saati'ne gelen uzman yorumlarında bu sorunun hatalı olduğu, iptal edilmesi gerektiği iddia ediliyor. 

Gürültü sorusunda Önder'in "lütfen gürültü yapmayınız" ibaresini "şiddet" ile eşleştiren MEB'in bu soruda hatalı bir tutum sergilediğini düşünen uzmanlar gürültünün sadece sesin şiddeti olmadığı, aynı zamanda frekansı bozuk olan seslerin de gürültü olduğunu iddia ediyor.

Tabi ki ses şiddeti insanı rahatsız eden bir faktördür. Ama aynı zamanda frekansı sürekli değişen seslerde insanları rahatsız eder. Örneğin bir ambulansın sesi hem şiddet hem de frekans değişimi ile gürültü oluşturarak insanların ilgisini çeker.

Hatalı olduğu iddia edilen diğer sorular için tıklayınız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Teog Mağduru - 8 yıl önce
Bence de soru iptal olmalı. Çünkü soruda gürültünün neyle alakalı olduğu soruluyor. Gürültü düzensiz frekanslara denir aynı zamanda belirli bir db üstündeki sesler de gürültüdür.
Avatar
MERT - 8 yıl önce
Bu Sorunun Hatalı olma olasılığı çok yüksek. İptal edilmesi gerekiyor !!!