Teog'da gürültü sorusu iptal edilecek mi? MEB TEOG açıklaması

Geçtiğimiz hafta yapılan TEOG 2. dönem sınavlarına itirazlar devam ediyor. Özellikle Teog İnkılap Tarihinde sorulan Selanik sorusu ve TEOG fen ve teknoloji sınavında sorulan gürültü sorusu büyük tartışmalara yol açtı. Peki MEB hatalı sorular hakkında ne diyor? TEOG sınavlarında iptal olacak mı? Hatalı sorular ne olacak? Detaylar haberimizde.

Teog'da gürültü sorusu iptal edilecek mi? MEB TEOG açıklaması
06 Mayıs 2016 Cuma 10:35

1 Milyon 700 Bin öğrencinin girdiği TEOG 2. Dönem sınavlarına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Teog sınavında sorulan bazı soruların hatalı olduğu itirazı günden güne artarken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sorularda herhangi bir hata olmadığını dile getiriyor. Peki Teog 2. dönem sınavlarında itiraz edilen soruların akibeti ne olacak?

27-28 Nisan tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Ortaögretime Geçiş (TEOG) sınavları iki oturum şeklinde düzenlendi. Özellikle 27 Nisan Çarşamba yapılan Türkçe, Matemati ve Din Kültürü sınavlarında ayrı ayrı itirazlar yapıldı. Türkçe sınavında sorulan "özveri" sorusu, Matematik sınavında sorulan "küp" sorusu ve Din Kültürü sınavında sorulan "hoşgörü-yardımseverlik" sorusu sınava giren yüzbinlerce öğrenci tarafından tartışıldı. 

Aynı şekilde 28 Nisan Perşembe günü öğrenciler, T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Fen ve Teknoloji ve Yabancı dil sınavlarına girdi. 28 Nisan Perşembe günü yapılan İnkılâp Tarihi ile Fen ve Teknoloji sınavında sorulan 2 soru en çok tartışılan ve iptal edilmesi gereken soru şeklinde tartışıldı. Birçok itirazın yapıldığı Tarih sorusunda sorulan Selanik'in sosyal ve kültürel özellikleri sorusunda yüzbinler hata olduğu ve iptal edilmesi gerektiği görüşünde bir oldu. Ancak MEB, soru ile yapılan itirazı reddederek, soruda herhangi bir hata olmadığı ve 8 inci sınıf öğrencilerinin rahatlıkla çözebileceği bir soru olduğunu Bilim Kurulu Raporu'nda belirtti.


TEOG İnkılâp Tarihi Selanik Sorusu İptal Edildi mi? 



TEOG Selanik Sorusu İtirazına MEB'den Cevap


Diğer taraftan Fen ve Teknoloji sınavında sorulan  "gürültü" sorusu da büyük tartışmalara yol açtı. Sınava giren yüzbinlerce öğrenci sorunun hatalı olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini dile getirdi. Aynı şekilde eğitimcilerde Fen ve Teknoloji sınavında sorulan "gürültü" sorusunda çelişti. Bir kısım eğitimci sorunun hatalı olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini ifade ederken, bır kısım eğitimcininde soruda herhangi bir hata olmadığı ve sorunun açık bir soru olduğu görüşünü dile getirdi. 


TEOG Fen ve Teknoloji Gürültü Sorusu Hatalı mı? 


Gürültü sorusu ile ilgili MEB'e yapılan birçok itiraz olduğu belirtilirken, soru ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Eğer MEB Bilim Kurulu tarafından yapılan açıklama ile soruya yapılan itiraz reddelirse konu mahkemeye taşınacak. 

TEOG Soru İtirazı Nasıl Yapılır Öğrenmek için TIKLAYINIZ


 


Etiketler; #TEOG
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Darbe li teogcu - 8 yıl önce
Bu gürültü ve selanik soruları kesinlikle yanlış matematikte küp sorusu kazanimlarda yok ayrıca birçok soru kazanimlarda bulunmamakta
Avatar
Rabia sayan - 8 yıl önce
Kesinlikle iptal edilmeli hakkımızı yemeyin
Avatar
baran uçum - 8 yıl önce
Kesinlikle iptal olmalı bu sorular hakımızı yemeyin
Avatar
Ölümüne BEŞİKTAŞ - 8 yıl önce
Matematikteki küp sorusu iptal edilmeli çünkü teogta olmaması gereken bir konu inkılaptaki selanik sorusu iptal edilmeli çünkü kazanımlarda böyle bir şey yok ayrıca 2013-2014 teogta buna benzer soruya kültürel denilmiş fendeki gürültü sorusu iptal edilmeli ama dinde hiçbir yanlışlık yok
Avatar
duygu - 8 yıl önce
İptal edilsin çocuklar mağdur olmasin lutfen
Avatar
Selinay - 8 yıl önce
Kesinlikle bu sorular iptal edilmeli tarihde salanik sorusu dinde yardımlaşma hoşgörü sorusu Türkçede özveri sorusu fende gürültü sorusu çünkü birden fazla cevapları var
Avatar
Eda kaplan - 8 yıl önce
İptal edilecek bir soru bu soru yüzünden 1 yanlışım var
Avatar
bir anne - 8 yıl önce
Kesinlikle gürültü sorusu ve inkilap sorusu iptal olmali