Teog 2. dönem iptal edilen sorular - Hangi sorular iptal edildi

1 milyon 700 bin öğrenci TEOG 2. dönem sınavlarına girdi. Öğrencileri iyi bir lise eğitimi için ter döktüğü sınavlarda birçok soruya itiraz edildi. Konu ile ilgili MEB'den açıklama yapılmazken, öğrenciler yüzbinlerce öğrenci birkaç sorunun iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Peki Teog 2. dönem sınavlarında iptal edilen soru var mı? TEOG sınavında soru iptali olacak mı? Türkçede ve tarihte iki soru iptal edildi. İşte Teog'da iptal edilen sorular.

Teog 2. dönem iptal edilen sorular - Hangi sorular iptal edildi
23 Haziran 2016 Perşembe 19:58

Geçtiğimiz hafta yapılan TEOG 2. Dönem sınavlarına yüzbinlerce öğrenci girdi. Sınavın genel olarak zor olduğundan şikayet eden öğrenciler, MEB'in yaptığı Teog 2. dönem sınavlarında hatalı soru olduğu ve iptal edilmesi gerektiğini sosyal medya üzerinden tartıştı. Peki TEOG 2. Dönem sınavlarında iptal edilen soru var mı? 

TEOG'da itiraz edilen sorulan hangileri 

Teog 2. Dönem sınavına giren binlerce öğrenci, sınavda sorulan bazı soruların yanlış olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini dile getirdi. 27 Nisan tarihinde yapılan ilk oturumda Türkçe, Matematik ve Din Kültürü sınavı yapıldı. Bu üç dersin sınavında sorulan soruların en az bir tanesinde hata olduğunu belirten binlerce kişi, sorulara itiraz etti. 

Türkçe sorusunda sorulan Özveri ile alakalı sorunun iptal edilmesi gerektiği ifade edildi. 

Matematik sorusunda bir kısım öğrenci küp sorusunun hatalı olduğunu, bir kısım öğrenci de kök sorusunun yanlış olduğunu dile getirdi. 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorusunda öğrenciler Yardımseverlik- Hoşgörü sorusunun iptal olması gerektiğini dile getirdi. 

Fen ve Teknoloji sorusunda sorulan gürültü ile ilgili sorulan ve içerisinde ses ve şiddet ile ilgili soru büyük tartışmalara yol açtı. 

T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersi sınavında sorulan ve en çok itiraz edilen sosyal ve kültürel özellik sorusunun iptal edilmesi gerektiği ifade ediliyor. 

Selanik Sosyal- Kültürel Özellik Sorusuna MEB'den CEVAP haberine gitmek için TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sınavında sorulan sorularla ilgili sessizliği korurken, yüzbinlerce öğrencinin girdiği sınavların sonuçları da henüz açıklanmadı. 

MEB TEOG'DA İKİ SORUYU İPTAL ETTİ TEOG'DA İPTAL EDİLEN SORULAR


"25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılan 1. Dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında yapılan ortak sınavlara ilişkin Türkçe dersi 'A' kitapçığı 8'inci soru ile TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi 'A' kitapçığı 4'üncü soru, yargı kararı gereği tüm öğrenciler için 'doğru' kabul edilerek değerlendirilecektir. YEP sonuçları 29 Haziran 2016 tarihinde 'http://www.e-okul.meb.gov.tr' internet adresinden yayımlanacaktır."

TEOG İptal Edilen Sorular Gerçekten Hatalı mı?  Öğrenmek için TIKLAYINIZ



TEOG Türkçe Sınavında iptal edilen soru



Teog İnkılap Tarihi Sınavında iptal edilen soru


TEOG Fen ve Teknoloji Gürültü Sorusu İptal Edilecek mi? Öğrenmek için TIKLAYINIZ


TEOG Selanik Sorusu İptal Edildi mi? Öğrenmek için TIKLAYINIZ


TEOG 2. Dönem Sınavlarında  başka hatalı soru hatalı soru var mı? Hatalı Soru olduğunu düşünüyorsanız sayfanın "Yorum" kısmı bölümüne yazabilirsiniz. 


TEOG Gürültü Sorusu İptal Edilecek mi MEB TEOG Açıklaması


Teog sorularına nasıl itiraz edilir?

Teog ile ilgili tüm gelişmelere daha hızlı ulaşmak için Kamu Saati'nin Twitter ve Facebook sayfasını begenebilirsiniz.

Facebook sayfası için tıklayınız

Twitter sayfası için tıklayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG 2. Dönem Sınavları Soru ve Cevapları

1 milyon 170 bin adayın merakla beklediği 2016 Teog 2. Dönem soru ve cevapları Eba üzerinden erişime açıldı. İşte Teog soruları ve cevapları

TEOG 2. Dönem  Türkçe Soru ve Cevapları İNDİR

TEOG  T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Soru ve Cevapları  İNDİR

TEOG  Matematik  Soru ve Cevapları  İNDİR

TEOG Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Soru ve Cevapları İNDİR

TEOG Yabancı Dil İngilizce Soru ve Cevapları İNDİR

TEOGFen ve Teknoloji Soru ve Cevapları İNDİR

Diğer Yabancı Dil sınavları için tıklayın.




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yaşam - 8 yıl önce
Inkilap sorusu Kesinlikle iptal edilmelidir.. Lütfen dağıttığınız ve eğitim verdiğiniz kitaplarla çelişmeyin sorunun cevabı Kesinlikle c dir...ya soruyu iptal edin yada her iki şıkı doğru kabul edin..saygılarımla
Misafir Avatar
Teog - 8 yıl önce @Yaşam
Bence sosyal ve dindeki soru iptal olmali
Avatar
hüseyin - 8 yıl önce
bence inkılaptaki soru iptal edilmeli değilmi arkadaşlar sizde itiraz edin haydi!!!!
Misafir Avatar
ayşe - 8 yıl önce @hüseyin
inkılap ta sosyal ve kültür ile ilgilii soru iptal olsunnn
Avatar
Rabia - 8 yıl önce
Kesinlikle bu itiraz edilen sorular iptal edilmelidir iki şık arasında çok kaldık emeğimize saygı 8 yıllık eğitimimiz boşu boşuna gidecek iptal edilmeli
Avatar
Misafir - 8 yıl önce
Inkilaptaki soru hala neden iptal edilmedi sorunun c şıkkı olmasi gerekir..öğretmenlerimiz.bile iptal edilmesini istiyor cunku hatali
Avatar
hüseyin - 8 yıl önce
bence sosyal kültürel sorusu iptal edilmeli !!!!!
Avatar
Hulya - 8 yıl önce
Meb yorum soruları ile çocuklarımızın emeklerini hiçe saydı bu sebeple iptal gerken sorulariptal edilmeli yada puanlar aşağı çekilmesi lise taban puanları ve bian önce açıklama yapmali
Avatar
Teog öğrenci si - 8 yıl önce
İnkılap ta selanik sorusu yüzde bin besyuz hatalı çünkü meb in verdiği kitaba göre doğru cevap c tüm sitelerden araştırdım her türlü cevap c doğru cevabın değiştirilmesi gerekiyor
Avatar
teogcu - 8 yıl önce
Arkadaşlar ingilizcede paragraf oluşturma sorusu hatalı digil mi ? Hiçbir şık olmuyor. Hemde derste böyle bir şey görmedik ki. Bir sene boyunca çalışıyoruz emeğimizi boşuna çıkarıyorlar.
Misafir Avatar
İlayda - 8 yıl önce @teogcu
O soru yanlış olmuyor.Şöyleki Türkçe olarak açıklayayım.Sıralama;
merhaba ben Sarah
-Merhaba Sarah.Jim ile konuşabilir miyim?
-Kim arıyor acaba?
-Üzgünüm Sarah ben Jim'in babasıyım.
Bu şekilde oluyor.İlk telefonu kız açıyor sonra adam oğluyla konuşmak istiyor kız adamı tanıyamadığı için kim olduğunu soruyor.Adam da kendini tanıtmadığı için özür dileyip kim olduğunu söylüyor.