Suriyeli eğiticilerin seçimi için sözlü mülakatlar başladı

MEB, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilere eğitim verecek Suriyeli eğiticilerin seçimi için sözlü mülakatların başladığını resmi internet adresinden duyurdu.

Suriyeli eğiticilerin seçimi için sözlü mülakatlar başladı
28 Eylül 2016 Çarşamba 18:03

Geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilere geçici eğitim merkezlerinde eğitim verecek eğiticilerin seçimi için 28-29-30 Eylül 2016 tarihleri boyunca sözlü mülakatların yapılmasına devam edilecek.

Ülkemizde geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilerin eğitim hakkından faydalanmalarını sağlamak için oluşturulan geçici eğitim merkezlerinde (GEM) yürütülen eğitim hizmetlerinin kalitesini yükseltmek, bu merkezlerde gönüllü olarak görev yapan Suriyeli eğiticilerin mesleki yeterliliklerini artırmak amacıyla 29 Ağustos 2016-18 Eylül 2016 tarihleri arasında eğitici eğitimleri düzenlenmiştir. Söz konusu eğitime katılıp eğitim sonunda başarılı olan ve sertifika almaya hak kazanan eğiticiler ikinci aşamada sözlü mülakatlara alınmaktadır.

Geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilere geçici eğitim merkezlerinde eğitim verecek eğiticilerin 28 Eylül 2016 tarihinde sözlü sınavları yapılmaya başlanmıştır. Sözlü sınavlar geçici eğitim merkezlerinin bulunduğu İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan sözlü sınav komisyonları tarafından yapılmaktadır. Suriyelilerin yoğun olarak yaşadıkları ve sözlü mülakatların yapılacağı 22 ilde sözlü mülakatların uygulanması ve denetimi için Bakanlık Temsilcileri görevlendirilmiştir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.