SRC sınavı ne zaman yapılacak? 2016 SRC belgesi sınav tarihi

Ticari araç kullanmak için gerekli SRC belgesi sınavları ne zaman yapılacak? Son olarak 6 şubat 2016'da yapılan SRC sınavlarının bir sonraki ne zaman uygulanacak? SRC belgesi başvuru şartları neler? SRC belgesi sınavı ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde.

SRC sınavı ne zaman yapılacak? 2016 SRC belgesi sınav tarihi
20 Mayıs 2016 Cuma 10:00

Ehliyeti olan sürücülerin, ticari araç kullanabilmeleri için aldığı belge türü SRC sınavlarına az bir zaman kaldı. Ticari araç kullanan, yük, eşya kargo, ve yolcu taşımacılığı yapan tüm şoförlerin mutlaka alması gereken SRC belgesi Ulaştırma Bakanlığının yaptığı bir sınavla veriliyor.  Her sene iki üç defa yapılan SRC sınavları ne zaman yapılacak?  6 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşen son sınavdan sonra SRC sınavına ne zaman girecek?

Bir önceki SRC sınavı 6 şubat 2016 tarihinde gerçekleşmişti. Bir sonraki SRC sınavı ise 11 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşecek. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yayımladığı SRC sınav takvimine göre SRC sınav tarihleri aşağıda yer alıyor:

SRC SINAV TARİHLERİ

SRC Başvuru başlama tarihi: 11 Nisan 2016 

Başvuru bitiş tarihi: 24 Nisan 2016

Eğitimden muafiyet başvuru tarihi: 18 Nisan 2016

SRC sınav tarihi: 11 Haziran 2016

SRC BELGESİ NEDİR?

SRC sınavları, Ulaştırma Bakanlığı tarafından uygulanan bir sınavdır. Yük, kargo, eşya ve yolcu taşıma işi yapan herkesin normal ehliyet belgesinin yanında SRC belgesini de alması gerekiyor. SRC belgesinin alınmaması ciddi cezai bir yaptırım getiriyor. 

Yurt içinde veya yurt dışında yolcu ve yük taşımacılığı yapanlar, personel taşıyanlar, otobüs ve minibüs kullananlar, kısacası ticari araçları kullanan herkesin SRC belgesini alması gerekiyor. 


SRC Belgesi Başvuru Şartları

SRC belgesi almak isteyen sürücülerin bazı başvuru şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. Bu şartlar şu şekilde;

1) SRC belgesi alabilmeniz için başvuru esnasında muafiyetli veya kurslu olma durumunuza göre işlem yapılır.

2) Bakanlığın belirlediği kriterlere göre 25 şubat 2003 den önce ehliyet sahibi olanlar sınava ve kursa girmeden SRC belgesi alabilirken bu tarihten sonra ehliyet alanlar ise kurs hizmeti yolu ile eğitim aldıktan sonra, ardından yapılacak sınavda başarı elde etmeleri halinde SRC belgelerini alabilirler.

3) 25 şubat 2003 den önce ehliyet sınıfı B olanlar SRC 2 ve SRC 4, C-D sınıfı ehliyeti olanlar SRC-2,SRC-3,SRC4 belgelerine başvuru yapabilirler. Bu tarihten önce ehliyet sınıfı E olanlar ise SRC-1, SRC-2, SRC-3, SRC-4 belgelerinden istediğini alabilirler.

4) 25 şubat 2003 den önce B sınıfı ehliyet sahibi olanlardan ise yine bu tarihe kadar en az 90 günlük sigorta veya bağ-kur primlerinin ödenmiş olması gerekmektedir. 65 yaşından gün almış olanlar src belgesi başvurusu yapamazlar.

5) Yukarıda bahsettiğimiz şartları sağlayamayan arkadaşlar kursa gitmek zorundadır. Toplamda 30 saatlik bir ders programına katılan kursiyerlerin bakanlığın belirlediği sınav takvimine göre yapılacak sınavda %60 başarı sağlamaları gerekmektedir. Sınav toplamda 50 soru üzerinden yapılmakta olup 30 soruya doğru cevap verenler SRC BELGESİ almaya hak kazanırlar.

 


Etiketler; #src
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serdar sak - 8 yıl önce
Src sınav sunucları
Avatar
Serdar sak - 8 yıl önce
Srç