Sınav Stresinden Kurtulmanın Yolları

Milyonlarca öğrenci her yıl MEB ve ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlara giriyor. Sınav stresi öğrencilerde büyük bir sorun haline geldi. Peki YGS, LYS, TEOG gibi sınavlarda stres ile nasıl başa çıkılabilir? YGS sınavına az bir zaman kala uzmanlarda strese karşı tavsiyeler haberimizde.

Sınav Stresinden Kurtulmanın Yolları
15 Şubat 2017 Çarşamba 16:30

    Üniversiteye giriş sınavı tüm öğrencileri ciddi bir şekilde strese sokan ve geleceğe yön verilmesi konusuna oldukça önemli olan bir sınavdır. Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler yaşadıkları yoğun stres yüzünden hastalanmakta ve sağlıklarını tehdit etmektedirler.
 
     Sınav stresi yaşamadan ve sağlığınızı bozmadan sınavları rahatlıkla atlatabilmeniz için şu yöntemler size yardımcı olacaktır:
 
 1- Ders çalışma:


 
     Düzenli ders çalışmak ve konulara hakim olmak sınav stresini hafifletir. Sınav tarihi yaklaştıkça konuları düzenli olarak gözden geçirmek ve unutulan konuları tekrarlamak hem bilgilerinizin taze kalmasına yardımcı olacaktır hem de psikolojik olarak ta kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
 
 2- Fiziksel aktiviteler:


 
     Düzenli olarak fiziksel aktivite ve spor faaliyetlerinde bulunmak stresinizi atma konusunda en büyük yardımcıdır. Kan akışının ve kalp atışlarının düzenlenmesinde spor faaliyetleri çok önemlidir. Her gün veya fırsat buldukça 1 saat kadar yapacağınız bedensel aktiviteler sizi hem bedenen hem de ruhen dinlendirecektir.
 
 3- Düzenli beslenmek:

 
     Fast food yiyecekler ve düzensiz beslenmek beden sağlığı ile birlikte ruh sağlığını da oldukça etkiler. Bu yüzden sınav yaklaştıkça beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz.
 
 4- Uyku düzeni:


 
     Uykusuzluk stresi arttıran ve davranışlarımızda kontrolü kaybetmemize neden olan çok önemli bir konudur. Her gün 8 saat düzenli olan uyku düzeni, stresinizi azaltmanıza yardımcı olacaktır.
 
 5- Nefes egzersizleri:


 
     Her gün düzenli nefes egzersizleri yapmak kalp atışlarının düzenlenmesine ve bu sayede stresin azalmasına yardımcı olur. 
 
 6- Bitki çayları:


 
     Stresi azaltma konusunda bitki çayları oldukça etkili sonuçlar verir. rahatlatan bitki çaylarını Ygs sınavından yaklaşık 1 ay önce kullanmaya başlarsanız stresinizi kontrol etme konusunda daha iyi olacak ve daha sakin olaylara yaklaşacaksınız.
 
 7- Kendinize güvenin:
 
     Unutulmamalıdır ki başarının anahtarı öncelikli olarak kendinize güvenmekle başlar. Sınavda başarılı olacağınıza inanmalı ve kendinize güvenmelisiniz. Eğer kendinize güvenmediğiniz konular varsa, o konuları yeniden tekrar ederek daha iyisini yapma şansınız olur.
 
 8- Psikolojik destek almak:
 
     Her ne yaparsanız yapın eğer stresinize engel olamıyorsanız mutlaka YGS ve LYS öncesi bir profesyonelden yardım almalı ve psikolojik destek görmelisiniz. Stresinizi azaltma ve yenme konusunda size oldukça fazla fayda sağlayacaktır. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.