ÖYP Alan Sınavı başvurularında geri sayım

Pazartesi günü Öğretim Görevlisi Yetiştirme Programı (ÖYP) Hukuk Alan Sınavı başvuruları başlıyor.

ÖYP Alan Sınavı başvurularında geri sayım
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

ÖYP Hukuk alanında yapılacak sınav için başvurular 19-21 Ekim tarihleri arasında alınacak. Pazartesi günü sabahında başlayan başvurular Çarşamba mesai saati bitimine kadar sürecek. ÖYP başvuru sonuçları 23 EKim tarihinde YÖK web sayfası üzerinden ilan edilecek.

150 kadronun açıldığı Hukuk alanında sonuçları iki yıl geçerli olmak üzere bir sınav gerçekleştirilecek. Yapılacak sınav sonucunda tercih yapan adayların içinden 150 kişi ilgili Hukuk kadrolarına başvuru yapabilecek.

ALES; not ortalaması, YDS ve alan sınavından alınacak yüzdelik puanlarla beraber hesaplanan ÖYP puanı baz alınarak yapılacak atamalarda yurt genelindeki devlet ve vakıf üniversitelerine 150 araştırma görevlisi alınacak. Yüksek lisans ya da doktora seviyesinde eğitimlerine başlayacak araştırma görevlileri bu süre boyunca maaş almaya devam edecek.

 


Etiketler; #ÖYP Hukuk
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.