ÖSYM sonuç açıklama 2016

Her yıl milyonlarca kişi ÖSYM'nin gerçekleştirdiği sınavlarda ter döküyor. ÖSYM yaptığı sınavların sonuçlarını Aday İşlemleri Sistemi'nden (Ais) rahatlıkla öğrenebiliyorlar. Peki ÖSYM'nin sonuçları açıkladığı ais nedir? AİS sınav sonucu sorgulama 2016 ile ilgili detaylar haberimizde.

ÖSYM sonuç açıklama 2016
25 Mayıs 2016 Çarşamba 08:54

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) her yıl onlarca sınav yapıyor. ÖSYM'nin sınavlarına ise milyonlarca kişi giriyor. ALES, KPSS, YGS, YDS, LYS, TUS, EKPSS gibi birçok sınav ÖSYM tarafından yapılıyor. Açıklanan sınav takviminde sınavların sonuçları  belirtilen tarihlerde aday işlemleri sistemi (ais) üzerinden öğrenilebiliyor. ÖSYM sonuç açıklama işlemini genellikle sınavlardan en geç 20 gün içerisinde yapıyor. Elbetteki istisnai durumlar söz konusu. MEsela bu sene yapılan 2016 KPSS sınavının 14 Temmuz'da açıklanacağı bunun nedeninin ise KPSS tercihleri olduğu ifade edilmişti. 

AİS Nedir?

Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ÖSYM tarafından geliştirilen bir uygulamadır. ÖSYM tarafından yapılan sınavlara giren adaylara hizmet veren Ais, birçok kolalylık sağlamaktadır. Adaylar Ais üzerinden,  sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri ile ilgili bilgilerini sorgulayabiliyor. 

Adaylar günün her an ve her saatinde Ais sınav sorgulama veya ais sınav giriş belgesi sorgulama gibi işlemleri rahatlıkla yapabiliyorlar.

sorgulama yaparak öğrenmektedirler .  AİS anlam olarak; Üniversiteye veya diğer sınavlara katılacak olan adayların ÖSYM’ye yapacakları her türlü sınav giriş yerleri, bireysel sınav başvurusu, sınav giriş belgesi ve sınav sonuçlarını öğrenme, tercih işlemleri ile kayıt bilgilerini görüntüleme ve takip İşlemleri gibi günün her hangi saatinde, internet bağlantısının olduğu her yerden T.C. Kimlik / Y.U. Numarası ve adayın kendi belirlediği şifre bilgileri ile Aday İşlemleri Sistemine giriş yaparak yararlandıkları sistem olarak açıklanmaktadır.


Sınav Sonucunuzu Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ


Etiketler; #ais
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.