LYS soruları ve cevapları yayınlandı - ÖSYM LYS 1 LYS 4 soruları indir

LYS soruları ve cevapları yayımlandı. ÖSYM 18 Haziran 2016 Cumartesi günü yapılan LYS 4 sosyal bilimler ile 19 Haziran 2016 Pazar günü yapılan LYS 1 Matematik ve Geometri sınavının sorularını ve cevapların yayımladı. LYS soruları ve cevaplarını haber detayımızdan öğrenebilirsiniz. İşte ÖSYM 2016 LYS soru ve cevapları indir linki.

LYS soruları ve cevapları yayınlandı - ÖSYM LYS 1 LYS 4 soruları indir
19 Haziran 2016 Pazar 14:55

Yüz binlerce gencin kendine bir gelecek belirleme amacıyla katıldığı LYS sınavlarının ikinci oturumu bugün sona erdi. Peki 2016 LYS soruları yayınlandı. 18 Haziran 2016 tarihinde Sosyal Bilimler sınavıyla başlayan LYS maratonunun ilk oturumunda öğrenciler Tarih, Coğrafya 2, Felsefe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava katıldılar. Peki LYS sınavı soruları ve cevapları yayımlandı mı? ÖSYM tarafından LYS soruları ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken LYS maratonunun iki hafta süreceği için LYS soruları ve cevaplarının bu iki hafta sonrasında açıklanacağı tahmin edilmektedir. 

LYS 1 MATEMATİK SORULARINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

LYS 1 GEOMETRİ SORULARINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


LYS  4 TARİH SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS  4 COĞRAFYA SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ


LYS  4 FELSEFE SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS SORULARI VE CEVAPLARI 2016

Aylarca ders çalışan öğrencilerin iyi bir üniversiteye gitmek amacıyla ter döktüğü, mücadele ettiği LYS sınavı soruları ve cevapları henüz yayımlanmadı. Ancak geçen yılların LYS sorularını LYS sınavlarının bitiminde açıkladığını düşünürsek ÖSYM'nin 2016 LYS soruları ve cevaplarını da 2 haftalık LYS sınav maratonunun sonunda açıklayacağı tahmin edilmektedir. 

İki hafta hafta sonları dört farklı günde LYS sınavlarına katılacak öğrenciler kendi uzmanlık alanları doğrultusunda sınava girecekler. Öğrencilerin kendi uzmanlık alanında sınava girmesi hem üniversiteye etki eden başarısını arttıracak hem de öğrenciyi ihtiyacı olmayan derslerin gereksiz yükünden kurtarmış olacak. 



LYS soruları

LYS'YE KAÇ KİŞİ GİRİYOR?

13 Mart 2016 tarihinde yapılan YGS'de 180 barajını geçen öğrencilerin katılmaya hak kazandığı LYS sınavlarına 1 milyon 73 bin aday katılacak. 1 milyon 600 bin adaydan 500 bini LYS sınavlarına başvurmadı. 

18 Temmuz'da LYS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte LYS'ye hazırlanan gençleri tercih maratonu bekleyecek. 

LYS sınavlarına katılan öğrenciler ÖSYM LYS sorularını açıklamasını beklemeden bir an evvel doğrularını ve yanlışlarını kontrol etmek istiyor. Bu sebeple 2016 LYS soruları ve cevapları yayımlandı mı diye internette araştırma yapıyor. Ancak ÖSYM'nin henüz LYS sorularını açıklamaması öğrencileri bir şekilde hüsrana uğratıyor. 

Kamu Saati olarak her sınavda olduğu gibi LYS soruları ve cevap anahtarını siz değerli öğrencilerimiz için takip edeceğiz ve LYS soruları yayımlandığı an bu sayfaya ekleyeceğiz. Dilerseniz Android uygulamamızı ücretsiz indirerek LYS soruları ve cevapları yayımlandığı an tarafınıza bildirim atılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için uygulamamızı indirmeniz yeterlidir. İndirmek için tıklayınız. 

LYS SORULARI İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

- Öğrencilik hayatının en kritik sınavlarından biri olan LYS sınavlarında dört yanlış bir doğruyu götürmektedir. Bu sebeple adayların bu duruma dikkat etmesi gerekiyor.

- LYS'de herhangi bir soru hatalı bulunursa o soruyu işaretleyen adayların cevabı ne olursa olsun soruyu doğru yaptığı kabul edilecektir.


Etiketler; #ÖSYM #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.