LYS öncesi son uyarılar ve uzman tavsiyeleri

Yüzbinlerce öğrencinin gireceği LYS sınavına bir haftadan az bir zaman kaldı. Sınava girecek öğrencilere uzmanlardan tavsiye geldi. LYS sınavı öncesi neler yapılmalıdır? Öğrenciler sınav öncesinde nasıl bir kahvaltı yapmalıdır? İşte LYS sınavı öncesi son uyarılar ve uzmanlardan tavsiyeler

LYS öncesi son uyarılar ve uzman tavsiyeleri
13 Haziran 2016 Pazartesi 13:40

Üniversiteye giriş sınavının ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı'na bir haftadan az bir süre kaldı. Sınava girecek yüzbinlerce öğrenci şimdiden sınav heyecanı içerisine girdi. Sınava bu kadar az bir zaman kala YGS'ye girecek binlerce üniversite adayına uzmanlardan tavssiye geldi. Haftasonunda LYS sınavına girecek binlerce öğrenciye uzmanlar ne tavsiyeler veriyor.

İşte LYS için öğrencilere uzmanlardan tavsiyeler

Sınava 1 haftadan az bir zaman kala uzmanlar öğrencilerin yeni konulara başlamaması yönünde uyarıda bulunuyor. Böyle az bir zaman kala öğrenciler test çözümleri ve denemeler yaparak sınava daha sağlıklı bir şekilde hazırlanır.

Öğrencilerin çoğu sınav yaklaştıkça sınav sorularından çok, sınavdan alacakları puan ve tercihler üzerinde düşünüyorlar. Sınava az bir süre kala öğrencilerin yalnızca haftasonunda girecekleri sınava odaklanmaları ve bunu düşünmeleri gerektiğini belirtiyor.

18 -19 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak LYS sınavına girecek öğrencilerin uyku düzeni çalışmaları kadar da önemli. Uzmanlar fiziksel olarak da öğrencilerin sınava hazır olması gerektiği uyarısında bulunuyor. Öğrenciler sınava olduğu kadar kendi sağlıklarınada böyle dönemlerde dikkat etmeleri gerekiyor. 

Uzmanlar LYS sınavı sabahında sınava girecek öğrencilerin güzel bir kahvaltı yapmasını öneriyor. Özellikle protein ağırlıklı bir kahvaltı yapılması önerisinde bulunan uzmanlar, sınava rahat kıyafetlerle gitmeleri, sınav anında rahat etmeleri açısından iyi olacağını belirtiyor. 

Sınava geç kalmamak için öğrencilerin sınavdan en az 3 saat önce kalkmaları ve sınav salonuna en az 30 dakika önce yerlerinde bulunmaları gerektiğine dikkat çekiyor. 

 


Etiketler; #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.