LYS 3 Edebiyat soruları nasıldı? 2016 LYS edebiyat uzman yorumları

LYS edebiyat soruları nasıldı? 700 bini aşkın lise mezunu öğrenci 26 Haziran 2016 Pazar günü LYS 3 edebiyat sınavına girdi. Peki LYS 3 edebiyat nasıldı? Öğrencilerin aylardır büyük bir heyecan ve merakla beklediği LYS'nin tamamlanmasıyla birlikte uzmanların LYS edebiyat yorumları haber detayımızda. 2016 LYS 3 edebiyat sınavı soruları ile ilgili öğrencilerin değerlendirmeleri, edebiyat sınavının belirleyici olup olmayacağı ile ilgili her şey haber detayında.

LYS 3 Edebiyat soruları nasıldı? 2016 LYS edebiyat uzman yorumları
26 Haziran 2016 Pazar 11:39

İki haftadır devam eden LYS maratonu bugün yapılan LYS 3 edebiyat sınavıyla sona erdi. Peki LYS edebiyat soruları nasıldı? Yaklaşık 700 bini aşkın adayın katıldığı  LYS edebiyat sınavı nasıldı? 2015 LYS edebiyat sınavının kolay olması 2016 LYS edebiyat sorularının da kolay olacağını öğrencilerin aklına getirmiş ancak bu konuda öğrenciler işi şansa bırakmamıştı. Peki 2016 LYS edebiyat nasıldı? TM öğrencileri için edebiyat mı belirleyici olacak yoksa YGS Türkçe mi? Sınava katılan öğrenciler ve işbirliği halinde olduğumuz değerli edebiyat öğretmenlerin ile LYS edebiyat soruları üzerine bir değerlendirme yaptık. 

LYS Edebiyat sınavı hemen sonrasında sınava katılan öğrencilere ve öğretmenlere Kamu Saati olarak, LYS edebiyat sınavı ile ilgili görüşlerini sorduk. Şu an öğrencilerin ve öğretmenlerin görüşlerini derleyip birazdan buraya ekleyeceğiz. 

2016 LYS 3 EDEBİYAT SORULARI VE CEVAPLARI

LYS COĞRAFYA SORULARI VE UZMAN YORUMLARI

LYS EDEBİYAT NASILDI, ÖĞRENCİLERİN YORUMLARI

YGS Türkçenin kolay olması TM 'den tercih yapacak birçok öğrencini iki farklı görüşe sevk etmişti. Öğrencilerin bir kısmı YGS Türkçenin kolay olması ile LYS edebiyat sınavının da kolay olacağını düşünmüştü. Bir kısım öğrenciler ise YGS Türkçe kolay olduğu için belirleyiciliğinin zayıf olduğunu, haliyle TM 'den tercih yapacak öğrenciler için belirleyici olacak dersin edebiyat olacağını ifade ettiler. 

Öğrenciler sosyal medya hesaplarından 2016 lys edebiyat sorularının geçen seneki kadar kolay olduğunu dile getirdiler. Hatta son yılların en kolay edebiyat sınavıydı şeklinde oyorumda bulundular.

Özellikle Faruk Nafiz Çamlıbel'in takma adı var mı sorusu öğrencilerin dikkatini çekti.

Toplam 56 sorudan sınava katılan öğrencilere Türk edebiyatı ve dil anlatım dersinden soru çıktı.

LYS edebiyat soruları Türk edebiyatının tüm dönemlerinden çıkıyor. İslâmiyet Öncesi Türk Edebiyatından başlayıp Cumhuriyet Dönemi Türk edebiyatında son buluyor. Öğrenciler LYS edebiyat sorularında en çok Cumhuriyet Dönemi ve Divan edebiyatı sorularında zorlanıyor. Bu sebeple en çok yanlış bu konulardan yapılıyor. 

Sınava katılan öğrencilerin LYS edebiyat yorumları birazdan tam burada yayımlanacaktır. Öğrencilerin yorumları derlenmekte ve yazıya geçirilmektedir.

LYS EDEBİYAT UZMAN YORUMLARI: EDEBİYAT SINAVI NASILDI? ZOR MUYDU?

Twitter fenomeni Kaan Hoca, edebiyat sorularını sizler için değerlendirdi. Sınava katılan, soruları analiz eden Kaan Hoca, edebiyat sınavlarıyla ilgili çeşitli yorumlarda bulundu. Bu yorumlar da yazıya geçirilip birazdan buraya aktarılacaktır.

Kaan Hoca: ÖSYM yaptı yine yapacağını ve son yılların en kolay edebiyat sorularını sordu. Öğrencilerde sınav kolay olursa iyi olur gibi bir algı oluşuyor ancak bu çok doğru bir algı değil. Şöyle düşünün, YGS Türkçe kolay, sosyal bilimler kolay, LYS edebiyat kolay. Peki TM'ciler arasında sıralamayı ne belirleyecek? İşte TM'cilerin korkulu rüyası olan Mat 1 ve Mat 2 sınavı 2016'da TM'cilerin sıralamasını belirleyen ders olacak.  

Sınava katılan tüm gençlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sınavla ilgili tüm yorumlarını Twitter hesabımdan bana iletebilirler. Twitter hesabımdan mutlaka güncel gelişmeleri takip etsinler. @kolayturkcecom

Aslı Bitmez: Edebiyat sınavı beklenenden kolay geçti. Tüm gençlere geçmiş olsun diyorum. Artık tatil zamanı, çok fazla düşünmeyi bıraksınlar.

Mustafa Bitiş: ÖSYM yine yaptı yapacağını. YGS Türkçeden sonra LYS edebiyat sorularını da kolay sordu. Kaan Hocamın da dediği gibi öğrenciler bunu iyi bir durum gibi algılıyorlar ancak çalışan öğrenci için sınavın kolay olması belirleyicilikten uzak olduğunu gösterir. YGS Türkçe koalydı, LYS edebiyat da kolay oldu. Bu demek oluyor ki hatırı sayılır matematik sorusu, hatta fen sorusu cevaplayan öğrenci iyi yere gidecek.



 


Etiketler; #ÖSYM #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatma - 8 yıl önce
Biz tmcilerin gunahi ne
Avatar
Sgdhx - 8 yıl önce
56 da 56 mi yaptında kolaydı :D:D
Avatar
Sgdhx - 8 yıl önce
Sallıyor işte moral bozmak icin işi gücü bırakmış gelmiş buraya yaziyo
Avatar
bahar - 8 yıl önce
benimde güzel geçti TM öğrencisiyim ama sayısallar işaretledikleri 40 soru gelecek en fazla 30 net dir lütfen kolaydı kolaydı diye atıp tutmasınlar.
Misafir Avatar
canım - 8 yıl önce @bahar
50 net geldi kanki ama sen bilirsin yediremiyosunuz diye sayıyalcılara bok atmayın
Avatar
Mustafa - 8 yıl önce
Bn TM cym bana kolaydida sana nasil kolaydi paragraflar hariç.
Avatar
HÜSRANN - 8 yıl önce
ben tm ciyim baktığım kadarıyla 4 yanlış 1 boş edeb. 4 yanlış 1 boş da coğr ama bence coğr da yayınlanan 5. soru hatalı olabilir ekvator çevresinde düzensiz yağış OLMAZ ayrıca mat ve geo dan topl 61 tane işaretledim umarım orda fazla ynlş çkmaz çünkü moralim bozulmasın diye bakmadım her şyin hayırlısı demekten başka bir şey yok
Avatar
asilay - 8 yıl önce
biz tm cileri mahvettin ösym
Avatar
Kübra - 8 yıl önce
Coğrafyada 5.soru yanlış diyen arkadaşa kesinlikle katılıyorum