LYS 2 Fen Bilimleri soruları ve cevapları burada!

LYS 2 Fen Bilimleri sınavı sona erdi. LYS 2 Fen Bilimleri soruları ve cevapları yayımlandı. Yaklaşık 400 bin adayın katıldığı LYS 2 fen sınavı fen bölümü öğrencileri için LYS'nin finali niteliğinde oldu. Peki LYS 2 fen soruları ne zaman yayımlandı? ÖSYM LYS 2 Fen Bilimleri soruları ve cevapları (fizik, kimya, biyoloji) haber detayımızda...

LYS 2 Fen Bilimleri soruları ve cevapları burada!
25 Haziran 2016 Cumartesi 10:25

YGS'den 180 barajını geçerek LYS Fen Bilimleri sınavına katılmaya hak kazanan 400 bini aşkın öğrencinin ter döktüğü LYS 2 Fen Bilimleri sınavı sona erdi. LYS 2 Fen Bilimleri soruları ve cevapları yayımlandı. Fen bilimleri soru cevaplarını aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz. LYS 2 Fen Filimleri sınavının tamamlanmasıyla birlikte 25 Haziran 2016 günü sayısal ağırlıklı sınava giren öğrenciler için LYS maratonu tamamlanmış oldu. Geçen hafta LYS 1 matematik ve geometri sınavına katılan öğrenciler bu hafta da LYS 2 Fen Bilimleri sınavına katılarak bir yıl boyunca hazırlandıkları LYS sınavlarını tamamlamış oldu. ÖSYM LYS 2 Fen Bilimleri sorularını yayımladı mı? ÖSYM tarafından Fen sınavıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken soruların tüm sınavların tamamlanmasıyla birlikte yani yarın öğleden sonra yayımlanması bekleniyor. 

LYS 2 FEN BİLİMLERİ SORULARI VE CEVAPLARI


LYS Fizik soruları için tıklayınız
LYS Kimya soruları için tıklayınız
LYS biyoloji soruları ve yorumlar için tıklayınız



ÖSYM LYS 2 Fen sorularını yayımladı. ÖSYM normalde tüm sınavlar bittikten birkaç gün sonra LYS sorularını yayınlıyor ancak geçen hafta bir ilki yaparak Matematik sınavından hemen sonra yani pazar öğleden sonra LYS 1 ve LYS 5 sınavının sorularını yayımlamıştı. Dolayısıyla LYS 2 Fen Bilimleri soruları da LYS 3 edebiyat sınavının tamamlanmasıyla birlikte yayımlanacaktır. 

LYS 2 Fen soruları ve cevap anahtarı yayımlandığı an Kamu Saati olarak burada yayımlayacağız. LYS 2 Fen Bilimleri soruları ve diğer sınav soruları yayımlandığı an ücretsiz bildirim almak isterseniz Kamu Saati android uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulamayı ücretsiz indirmek için "Kamu Haber" bağlantısını tıklayabilirsiniz.

LYS Fen bilimleri ile ilgili aklınızda kalan soruları sayfanın en altındaki yorum bölümünden bizlere ulaştırırsanız bu sayfada sizden gelenler bölümüyle yayımlar ve havuz oluştururuz.

LYS 2 FEN soruları yayımlandığında buraya eklenecektir.

Diğer LYS 2 soruları ve cevapları aşağıdadır. Bağlantıya tıklayarak yeni sayfada bakabilirsiniz.

LYS Fen Bilimleri sorular ve cevaplar için tıklayınız
LYS Fizik soruları için tıklayınız
LYS Fizik nasıldı, uzman yorumları için tıklayınız
LYS Kimya soruları için tıklayınız
LYS Kimya soruları nasıldı, uzman yorumları için tıklayınız
LYS biyoloji soruları ve yorumlar için tıklayınız

LYS puan hesaplama için tıklayınız

LYS 2 FEN BİLİMLERİ HANGİ DERSLERİ KAPSIYOR?

YGS ve LYS sınav sisteminin gelmesiyle birlikte lisedeki ders ağırlıklarının bir kısmı YGS'de bir kısmı da LYS'de soru olarak karşılanıyor. Bir dönem sadece ÖSS varken öğrenciler lise müfredatının tam olarak sınavda çıkmamasından yakınmış, ÖSYM de bu konuda bir çalışma yaparak 9 ve 10. sınıf konularını YGS'de, 11 ve 12. sınıf konularını da LYS'de soruyor. İşte LYS 2 Fen Bilimleri sınav soruları da öğrencilerin özellikle 11 ve 12. sınıf Kimya, Biyoloji ve Fizik derslerinin sorularını içeriyor. 

LYS FEN SORULARI TÜRKİYE GENELİ BAŞARI ORANI

Türkiye'de başarı oranı en düşük olan derslerinde başında şüphesiz geometri ve matematik geliyor. Arkasından da fizik, kimya ve biyoloji dersleri geliyor. Sözel derslerin nispeten ezbere dayalı olması öğrencilerin işini kolaylaştırdığı için başarı oranı bu derslerde biraz daha yüksek olabiliyor. Ancak sayısal derslerde, özellikle fen filimleri derslerinde öğrenci başarısı bu anlamda biraz düşük kalabiliyor. 


Etiketler; #ÖSYM #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
melek - 8 yıl önce
yani sınav gibiydi işte nediyim
Avatar
medine - 8 yıl önce
lys fizik zor kimya ve biyoloji orta derecedeydi
Avatar
Ayşenur - 8 yıl önce
Fizik soruları çok saçmaydı yapamayalım diye soru yazmışlar
Misafir Avatar
Yunus köse - 8 yıl önce @Ayşenur
Yapamadığın için değilmidir sence
Avatar
Burcu - 8 yıl önce
Cevaplarını bildiginiz soruların cevabını yazın
Avatar
Hey gays - 8 yıl önce
Melek adamsın yapılanilecek en güzel yorum