KPSS ÖABT ne zaman saat kaçta? Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı oturum saatleri

KPSS ÖABT sınavı kaçta başlayacak ve ne kadar sürecek? KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı ile ilgili detaylar haberimizde.

KPSS ÖABT ne zaman saat kaçta? Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı oturum saatleri
19 Ağustos 2016 Cuma 11:28

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman ve saat kaçta yapılacak? Yüzbinlerce öğretmen adayı KPSS ÖABT sınav saatini merak ediyor. Öğretmen olabilmek için girdikleri ve 17 farklı branştan adayın gireceği ÖABT sınavı saat kaçta başlayacak ve kaçta sona erecek? 


KPSS ÖABT saat kaçta yapılacak, ne kadar sürecek?

ÖSYM KPSS ÖABT sınavının 20 Ağustos 2016 tarihinde yapılacağını belirtti. Adaylar KPSS ÖABT sınavına saat 09.30'da girecek. 75 dakika sürecek sınav 10.45'de sona erecek. Tek oturum şeklinde yapılacak sınav 17 branşta olacak. Her aday kendi branşı olan sınavın testini çözecek.

ÖSYM, adayların sınava girecekleri okulların kapılarına 1 saat önceden gelmesi gerektiğini böylelikle, herhangi bir sıkıntının yaşanmasının önüne geçileceğini ifade etti.  Adayların, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınavın başlamasından en az 1 saat önce, sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmaları gerekiyor.

Adayların sınava kimlik yerine ehliyet ile gelmemeleri gerekiyor. Çünkü ehliyet ile sınava gelen adaylar sınava sokulmayacak. ÖSYM bu konuda sınava girecek adayları her sınav öncesinde uyarıyor. 


Etiketler; #kpss
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.