İptal edilen TEOG soruları gerçekten hatalı mı?

Yüzbinlerce öğrencinin girdiği ve daha iyi bir lise eğitimi için yarıştığı TEOG sınavlarında 2 soru iptal edildi. MEB, 25-26 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG 1. Dönem sınavlarında sorulan 2 soruyu iptal ederek büyük tartışmalara yol açtı. Soruların iptal edilmesine öğrenciler ve veliler tepki gösterirken, iptal edilen soruların gerçekten hatalı olduğu ve iptal edilmesi gerektiği merak ediliyor. PEki Teog iptal edilen sorularda hata var mı?

İptal edilen TEOG soruları gerçekten hatalı mı?
24 Haziran 2016 Cuma 10:05

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında sorulan 2 soruyu iptal etti. MEB tarafından iptal edilen sorular büyük tartışma yaratırken, öğrencilerin ve velilerin çğu TEOG 2. Dönem sınavında tartışma yaratan soruların iptal edileceğini beekliyordu. Ancak MEB, 24-25 Kasım 2016 tarihlerinde yapılan TEOG 1. Dönem Sınavlarında sorulan 2 soruyu iptal etti. MEB'in Türkçe A kitapçığı 8 inci soruyu ve İnkılap Tarihi 4 üncü soruyu iptal etmesi yeni bir tartışmayı başlattı. Peki MEB tarafından iptal edilen TEOG soruları gerçekten hatalı mı?


Teog'da 2 soru iptal edildi. MEB şu şekilde açıklama yapti:

"25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılan 1. Dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında yapılan ortak sınavlara ilişkin Türkçe dersi 'A' kitapçığı 8'inci soru ile TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi 'A' kitapçığı 4'üncü soru, yargı kararı gereği tüm öğrenciler için 'doğru' kabul edilerek değerlendirilecektir. YEP sonuçları 29 Haziran 2016 tarihinde 'http://www.e-okul.meb.gov.tr' internet adresinden yayımlanacaktır."

TEOG Türkçe Sınavında iptal edilen soru



TEOG 1. Dönem sınavında sorulan soruya baktığımızda verilen metinle ilgili 4 şıkta belli soruların sorulduğu ve hangisinin cevabı olmadığı öğrencilere soruluyor. Metine baktığımızda Çin malları ile ilgili Türkiye'ye yapılan ithalattan bahsediliyor ve bununla ilgili sorular soruluyor. Şıklara baktığımızda ise C ve B şıklarının cevapları net olmadığı için MEB, bu soruyu iptal etmiş yorumu yapılabilir. 

Teog İnkılap Tarihi Sınavında iptal edilen soru



T.C İnkılap Tarihi sınavında sorulan soruya baktığımızda. Atatürk'ün Şam'a yönetici olarak atandığı ve ülkenin sorunlarına çare olmak için Vatan ve Hürriyet adında bir cemiyet kurduğu ile ilgili bilgi veriliyor. Öğrencilere Mustafa Kemal'in özelliklerinden hangisinin bu durumu yansıtmadığı soruluyor. 

Şıklara baktığımızda , İleri Görüşlülük, Vatanseverlik, Teşkilatçılık ve Liderlik özellikleri hepsini yansıttığından MEB'in bu soruyu iptal ettiği belirtiliyor. 


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adalet istiyorum - 8 yıl önce
Asıl iptal edilecek sorular varken YAZIKLAR olsun Hakkı'mı helal etmiyorum
Avatar
Hülya - 8 yıl önce
İnanılacak gibi değil çocukların basbas bağırdığı iki şikli yanlış soruları değilde hiç bahsi dahi olmayan soruları nasıl araştırdı bulduysa meb onu iptal etmiş helal meb e Türkiye bura şaşmamak lazım ama....
Avatar
Meb mağduru - 8 yıl önce
Ben de heyecanlanmıştım MEB.Artık daha ne diyim.Akrabanız falan mı yanlış yaptı bu soruları
Avatar
Tuğba - 8 yıl önce
Türkçede iptal okan sorunun c şıkkı gayet de açıktır.ipek ve baharatın yerini oyuncaklar elektronik eşyalar alarak ürünlerin değiştiği açık okarak vurgulanmıştır..Çok saçma...
Avatar
ayşe - 8 yıl önce
yok artık ya şimdi yalnış yapanlar önümüze geçerse napıcaz biz saçma sapan işler yapıyosunuz ya
Misafir Avatar
zeynep dila - 8 yıl önce @ayşe
bencede meb hiç anlamıyor bu işten ben olsamo soru değil bir kaçtane soru hatalıdır sadece 2 olsaydı belki ama işte ilahi adalet sen bana yardım et diyeceğiz
Avatar
derya - 8 yıl önce
Evet doğru söylüyorsunuz, artı puan gelmesi gerekiyor ben her ikisini doğru yaptım
Avatar
Şeyma - 8 yıl önce
2.teogdan da iptal edilecek sorular var onlara da bakın lütfen
Avatar
Şeyma - 8 yıl önce
2.teogdan da iptal edilecek sorular var onlara da bakın lütfen
Misafir Avatar
ŞEYMA NUR - 8 yıl önce @Şeyma
2. dönem hangi sorular iptal edilecek bir bilginiz var mı ????? ACİL CEVAPPPPP!!!!!!