E-YDS başvuruları ne zaman?

E-YDS başvuruları ne zaman? E-YDS başvurusu nasıl yapılır? E-YDS başvuru aşamalarında ne yapılır? E-YDS başvuruları başladı mı? Detaylar haberimizde.

E-YDS başvuruları ne zaman?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

ÖSYM tarafından yapılan bir duyuru ile Elektronik Yabancı Dİl Seviye Tespit Sınavı (e-YDS) başvurularının ayrıntıları belirtildi. Yapılan açıklamaya göre 2015 Kasım e-YDS başvuruları 5 Kasım'da başlayarak 9 Kasım'a kadar devam edecek. 

21 Kasım 2015'te yapılacak e-YDS için Ankara, İStanbul ve İzmir'de sınav merkezlerinin hazırlandığı belirtilirken başvuruların açılma süresi heyecanla bekleniyor. Br çok aday sınırlı sayıdaki kontenjana başvuru yapabilmek için bir biriyle yarışacak. 

Bu sınavda sınava katılacak öğrenciler için alınacak başvuru sayısı Ankara'da 204, İstanbul'da 147, İzmir'de 80 kişi olarak belirlendi. Belirlenen kontenjanlara başvuru yapıldıktan sonra sistem tarafından sınav başvuruları otomatik olarak kapatılacak. 

Sınava girecek adayların sınav ücretini ÖSYM internet sitesinde ödemeler alanından ödemesi gerekecek. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.