Dava durumunda sınav sonuçları ertelenebilir

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takviminde bu yıl ilk kez sonuç açıklama takviminin de yer alması durumu dava açılması durumunda değişebilir.

Dava durumunda sınav sonuçları ertelenebilir
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

ÖSYM tarafından yapılan bir açıklama ile açıklanan sınav sonuç tarihlerinde değişiklik yapılabileceği belirtildi. Memurlar.net'in haberine göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bu yıl açıkladığı sonuç açıklama takviminde sınavlarla ilgili dava açılması durumunda değişiklik yapacak. 

Adayların sınav sonuç stresinin azalmasına yardımcı olmak için böyle bir karar aldıklarını ilan eden ÖSYM, tarihi önceden belirlenmiş bir sonuç açıklama sistemi ile her şeyin daha kolay olacağı belirtildi. Öte yandan yapılan açıklamada dava süreçlerinde karışıklığa mahal verilmemesi için sonuçların açıklanmasının ertelenmesi kararlarının alınmasının mümkün olduğu ifade edildi.

Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını bu zamana kadar duyurmayan ÖSYM, 2016 yılından itibaren sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını da önceden bildirmiş oldu.

Kaynak: Memurlar.net

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.