Astsubaylık başvuruları başladı

2016 Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı'na başvurular, 12- 21 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Astsubaylık başvuruları başladı
12 Ocak 2016 Salı 10:26

 

Astsubaylık başvuruları başladı

20 Şubat 2016 tarihinde uygulanacak olan 2016 Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı'na (2016-JANA) başvurular, 12- 21 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

Jandarma Genel Komutanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı arasında imzalanan protokol uyarınca, Jandarma sınıfında Muvazzaf Astsubay yetiştiren Jandarma Okullar Komutanlığının, 2016 - 2017 eğitim öğretim yılında Jandarma Astsubay Temel Kursunda öğrenim görecekleri seçmek amacıyla yazılı sınav yapılacaktır.

Yazılı sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 20 Şubat 2016 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav saat 9.30'da başlayacak ve 2 saat (120 dakika) sürecektir.

Yazılı sınavda adaylara, ön lisans düzeyinde çoktan seçmeli bir test uygulanacaktır. Cevaplar, cevap kâğıtlarına işaretlenecek, cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucularla okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Yazılı sınav sonuçları sınavın yapıldığı yıl için geçerli olacaktır. Sınavın ve sınav sonuçlarının geçerli sayılabilmesi için adayların kendisi için hazırlanan kılavuzdaki tüm kurallara uyması zorunludur. Kurallara uymayan adayların sınavı geçersiz sayılır.

Adaylar için hazırlanan klavuza ulaşmak için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.


www.jandarma.tsk.tr/personel/jatek/jatek_16.pdf

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.