AÖL soruları ve cevapları yayımlandı MEB Açık Lise soruları ve cevaplarını açıkladı AÖL sınav soruları ve cevapları 25 Mart 2016

19-20 Mart tarihlerinde gerçekleşen Açık Lise Dönem Sınavları (AÖL) devam ediyor. AÖL sınavlarından 1 hafta geçtikten sonra AÖL soruları ve cevapları yayınlandı. Açık lise sınavına giren binlerce öğrenci 2. dönem için girdikleri açık lise ikinci dönem sınavından başarılı olursa mezun olmaya hak kazanacak. MEB tarafından açık lise soruları www.meb.gov.tr adresinden yayımlandı. 19 20 Mart AÖL soruları haberimizde. yayınlandı. Adaylar doğru cevaplarını nasıl kontrol edecekler?

AÖL soruları ve cevapları yayımlandı MEB Açık Lise soruları ve cevaplarını açıkladı AÖL sınav soruları ve cevapları 25 Mart 2016
25 Mart 2016 Cuma 22:15

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavları bugün sona eriyor. Açıktan lise eğitimini gerçekleştiren binlerce öğrenci  AÖL sınavlarında çıkan soruları ve cevaplarını merak ediyor. Liseyi açıktan okuyan öğrenciler her dönem her dersten birer sınava girerek AÖL soruları ve cevapları doğru şekilde işaretlerse o dersten başarılı olup olmayacağı belli oluyor. Her dönem bir kere yapılan 2. dönem açık lise sınavları şu anda devam ediyor. Peki açık lise soruları ve cevapları yayınlandı mı? Örgün eğitimde toplamda 192 krediyi tamamlayan öğrenciler son sınıfta açık liseye geçtiklerinde zorunlu olan 5 dersten birinci ve ikinci dönem sınava girip geçerlerse başarılı olabiliyor. Peki 18 19 Mart AÖL soruları ve cevapları hangi sınavlarda yayınlanacak? Bu zorunlu dersler: Dil ve Anlatım, Edebiyat, Din Kültürü, Trafik ve İngilizce. 


Bir öğrenci liseyi tamamen açık lisede okumuşsa AÖL sınav soruları çözerek 192 krediyi tamamlamak için ne kadar çok ders verirse son dönemlere o kadar az dersi kalmış oluyor. Açık lise öğrencilerinin her dönem vermesi gereken 5 zorunlu ders var. Bu zorunlu dersi 3 kere sınava girip de veremezse muaf olarak tamamlıyor. 

Son zamanlarda özellikle dershaneler kapatıldığından bu yana büro tipi eğitim kurumlarını tercih eden veya evinde özel ders alarak veya almayarak YGS'ye hazırlanan öğrenciler açık liseyi çok tercih ediyor. 2015 2016 eğitim öğretim yılında 12. sınıflardaki öğrencilerin yüzde 80'i bu sebeple açık liseye geçiyor. Tabii farklı sebeplerle açık liseye geçenler de var. 

AÖL SORULARI VE AÇIK LİSE SINAV SORULARI CEVAPLARI indir

1. Oturum indir

2. Oturum indir

3. Oturum indir



Öğrenciler birinci dönem 2 3 Ocak 2016 tarihlerinden açık lise sınavına girmişlerdi. Bugün yani 19 20 Mart tarihlerinde de 2. dönem sınavlarına giriyor. Sınavlar cumartesi pazar sabah ve öğlen olmak üzere toplam dört oturumda oluyor. Eğer öğrenci sadece zorunlu dersleri almışsa cumartesi sabah bu zorunlu derslerin sınavına giriyor. Öğrencinin başka dersleri varsa cumartesi ve pazar diğer oturumlara da katılabiliyor. 

AÖL sınav soruları ve cevapları henüz yayımlanmadı. Ancak Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü http://www.aol.meb.gov.tr/ sayfası üzerinden açık lise sınav soruları ve cevapları adıyla 2016 2. dönem açık lise sorularını yayımlıyor. Ancak bu yayımlama işi genelde sınavlar bittikten sonraki ilk iş gününde yapılıyor. Dolayısıyla AÖL 2. dönem sınav sorularının yayımlanması 21 Mart Pazartesi gününü bulabilir. Fakat siz yine de www.kamusaati.com 'u cumartesi ve pazar günü sık sık ziyaret ederek AÖL sınav sorularının yayımlanıp yayımlanmadığını kontrol edebilirsiniz. AÖL soruları bu sayfadan açıklanacak. Dilerseniz AÖL soruları yayınlandığı an tarafınıza bildirim gelmesini isterseniz Kamu Saati Android uygulamasını indirebilirsiniz. Kamu Saati android uygulaması ile sorular açıklanınca tarafınıza bir bildirim gelecektir. Kamu Saati Android uygulamasını indirmek içi tıklayınız. 

açık lise soruları ve cevapları


Açık lise sınavları Türkiye'nin dört bir yanında uygulanıyor. Özellikle taşrada ilkokul mezunu olan ev hanımları veya işçiler açık lise sınavları ile lise diploması alabiliyor. Böyle olunca MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü yapacağı açık lise sınavlarında soruları kolay soruyor ki öğrenciler mezun olsun diye. 

AÖL ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

AÇIK LİSEYİ KİMLER TERCİH EDİYOR? ÜNİVERSİTE İÇİN AÇIK LİSE MANTIKLI MI?

Öğrenciler okul ortamındaki sesten, gürültüden ve okul sınavlarına çalışmaktan imtina ettikleri için yani zaman kaybetmek istemedikleri için üniversiteye hazırlanırken açık liseye geçmeyi tercih edebiliyorlar. Tabii aileler buna çok sıcak bakmasa da bugün 12. sınıf öğrencilerinin önemli bir kısmının açık liseyi tercih ettiği aşikar. Öğrenciler özel ders alarak veya bir kütüphaneye giderek üniversite sınavına, YGS ve LYS'ye hazırlanıyor. Okulda zaman kaybetmediği için daha nitelikli hazırlanabiliyor. Ayrıca AÖL çıkmış AÖL sınav sorularını sınava birkaç gün kala çözerek AÖL sınavlarına çalışıyor ve 2 günde AÖL sınavını halledip rahatlıyor. Bu sebeple AÖL çıkmış sınav soruları ve cevapları öğrenciler için önemli bir kaynak. 

AÖL'NİN DEZAVANTAJI VAR MI?

AÖL sınav sisteminin iki türlü dezavantajı var. 

1. Harp okulları: Diplomasında açık lise yazan adayların başvuruda bulunamayacağını Harp akademisi ve diğer akademiler özellikle belirtiyor. Haliyle askeriyede subay olmak isteyenlerin açık liseyi tercih etmemeleri gerekiyor. 

2. Evde çalışmak isteyen bazı öğrenciler açık liseye geçiyor ancak evde çok ders çalışmadıkları için yatmayı tercih ediyor haliyle açık liseye geçmenin bir avantajını göremiyorlar. Ancak AÖL sınav soruları ve cevapları ile basit bir şekilde mezun olmak varken işi daha da zorlaştırıyorlar. 

AÖL SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL soruları MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından açıklanacak. Açık öğretim lisesi müdürlüğü 18 19 Mart tarihlerinde yaptığı AÖL sınavı bittikten sonra genelde ilk iş gününde AÖL soruları ve cevapları yayınlıyor. 

19-20 Mart tarihlerinde gerçekleşen AÖL sınavları sona erdi. AÖL sınav sonuçlarının da tahminen nisan ortalarında MEB tarafından açıklanması bekleniyor. Tahminen Açık Öğretim Lisesi (AÖL) soruları 21 Mart Pazartesi günü açıklanacak. 

Açık Öğretim Lisesi (Alan Yok) Mezuniyet Şartları

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet - 8 yıl önce
Çok merak ediyorum sorulari
Misafir Avatar
ebru - 7 yıl önce @Mehmet
aynen
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Sınavdan hemen sonra yayınlsnmalı.
Avatar
Gulsah eylül - 8 yıl önce
Sınav kitapçığıni yayımladıkları mi acaba ?
Avatar
Yadin - 8 yıl önce
Seneye ben dr geçerim açığa
Avatar
ali tarik - 8 yıl önce
Her zamanki gibi sorular çok basitti. 90 üstü bekliyorum..
Misafir Avatar
özer - 8 yıl önce @ali tarik
sorular acıklandımı
Avatar
burak - 8 yıl önce
Sorular gaye zordu özellikle kimya,fizik
Misafir Avatar
hilal - 8 yıl önce @burak
aynn
Avatar
yasin - 8 yıl önce
dosya neden açılmıyor
Avatar
muhtesem caymaz - 8 yıl önce
sınav kolaydı sadece matematık bıraz zordu