AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak? Açık lise ikinci dönem sınav sonuçları 2016 - AÖL öğrenci girişi

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? 19 20 Mart tarihlerinde yapılan AÖL sınav sonuçları birinci dönem 3 hafta gibi bir zaman diliminden sonra açıklanmıştı. Peki 2016 ikinci dönem açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Türkiye'nin her yerinden ve her yaştan lise öğrencisinin katıldığı AÖL sınav sonuçları ile ilgili henüz www.meb.gov.tr'den resmi açıklama gelmedi. Detaylar haberimizde.

AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak? Açık lise ikinci dönem sınav sonuçları 2016 - AÖL öğrenci girişi
26 Mart 2016 Cumartesi 11:10

19 20 Mart 2016 tarihlerinde yapılan açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim sınavları başarıyla tamamlandı. Peki sınava katılan öğrencilerin merakla beklediği AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak? Birinci dönem açık lise sonuçları 3 hafta gibi kısa bir zamanda açıklanmıştı. Peki 2016 2. dönem AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İkinci dönem sonuçlarının da tahminen nisan ayının 10'undan itibaren açıklanacağı düşünülmektedir. Açık öğretim lisesi genel müdürlüğünün bu konuda yaptığı resmî bir açıklama bulunmuyor.

Kamu Saati olarak açık lise sınav sonuçları açıklandığında bu sayfada yayımlayacağız. Dilerseniz sonuçlar açıklandığında tarafınıza bildirim gönderilmesini isterseniz Kamu Saati Android uygulamamızı ücret ödemeden indirebilirsiniz.  İndirmek için tıklayınız.

2016 AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

 AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanır ? 19 Mart Cumartesi ve 20 Mart Pazart tarihlerindeüç oturum olarak gerçekleştirilen açık lise sınavları ve mesleki açık öğretim lisesi sınavları iki tür öğrenciye hitap ediyor. İlki taşrada yaşayan, bir kurumda çalışan ve amacı sadece lise diploması almak olan her yaştan vatandaş, diğeri ise özellikle son sınıflarda açık liseye geçerek üniversite hazırlığı için zaman kazanan lise son sınıf öğrencileri. Bu iki grup da aynı sorulardan sınav olmaktadır. Peki 2016 AÖL sınav sonuçları nasıl öğrenilir?
AÖL sınav sonuçları açık lisenin internet sitesi olan www.aol.meb.gov.tr/ adresinde sonuçlar açıklandığında yayımlanıyor. Adaylar bu sayfada öğrenci numarası ve kendilerine açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından verilen şifreyle öğrenci sayfasına giriyor ve buradan açık lise sınav sonuçlarını öğreniyor. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü ayrıca öğrencilere sınav sonuö belgesi göndermiyor. Peki AÖL öğrenci girişi nasıl yapılır?

AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI

AÖL sınav sonuçlarını öğrenmek ve notlarınıza bakmak için aşağıdaki işlem basamaklarını uygulayabilirsiniz.

1. Bu bağlantıya ( www.aol.meb.gov.tr/  ) tıklayarak açık öğretim lisesi müdürlüğünün sayfasına gidiyorsunuz. Aşağıdaki resimde gösterdiğimiz bölümden AÖL öğrenci girişi butonuna tıklıyorsunuz ve karşınıza bir sayfa daha geliyor.

aöl öğrenci girişi


2. Karşınıza aşağıdaki resimdeki sayfa geliyor. Bu sayfada öğrenci numaranızı ve şifrenizi yazıp bir de üstte sayfanın size verdiği güvenlik numarasını gerekli yerlere yazıp sisteme giriş yapıyorsunuz.


aöl sınav sonuçları

3. Bu sayfadan soldaki menüler sayesinde hem AÖL sınav sonuçlarını görebilir hem de kredilerinizi, aldığınız dersleri öğrenebilirsiniz. Açık lise öğrencilerinin tüm aday işlemleri bu sayfa üzerinden gerçekleştirilir. 

Eğer öğrenci şifrenizi unuttuysanız size en yakın AÖL irtibat bürolarına uğrayıp şifre temin edebilirsiniz.

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak diyen adayların bu haberi tekrar okumasını isteriz. Zira AÖL sınav sonuçları açıklandığı an bu sayfaya eklenecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.