AÖL sınavına giremeyen öğrencilere müjde

İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle AÖL sınavına giremeyen öğrencilere telafi hakkı verileceği öğrenildi.

AÖL sınavına giremeyen öğrencilere müjde
07 Ocak 2017 Cumartesi 17:15

Açık Öğretim Lisesi Sınavları'na (AÖL) giremeyen öğrencilere müjdeli haber geldi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle sınava giremeyen öğrencilere ikinci bir hak tanınacak.

İstanbul bugün kara gömüldü, yollar kapandı. İstanbul'da etkili olan kar yağışı AÖL(Açık Öğretim Lisesi) sınavına girmek isteyenleri vurdu. İptal edilmeyen Açık Öğretim Lisesi Sınavları (AÖL) ise öğrencilerin için resmen çileye döndü. Sınava girmek için zorlu bir mücadelenin ardından öğrencilerden bazıları başarılı olurken, bazılarıysa sınava yetişemedi. Bazı öğrencilerin sınav merkezlerine ulaşamaması sosyal medyada tepkilere yol açtı. Bazı bölgeler de ise sınav görevlileri sınava yetişemedi. 

Öğrencilerin mağdur olması üzerine sınava giremeyen öğrenciler için ikinci bir hak tanınacağı bildirildi.

MEB yetkilileri sınav takvimindeki sıkışıklık sebebiyle genel bir erteleme yapamadıklarını belirtti.

AÖL telafi sınavının tarihi henüz belirtilmezken, yarın yapılması planlanan AÖL sınavının da akibeti hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Yetkililerden bir açıklama yapıldığı anda haberimizden öğrenebileceksiniz.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayşen aydıner - 7 yıl önce
Merakla bekliyorum açık lise telafi sınavını inşaAllah bu hafta sonu olur