AÖL Sınav Giriş yerleri açıklandı mı? AÖL sınav giriş belgesi sorgula öğren

Binlerce öğrencinin katılacağı AÖL sınav giriş yerleri belli oldu mu? MEB tarafından 7-8 Ocak 2017 tarihinde yapılacak AÖL 1. Dönem Sonu Sınav giriş belgesi ile ilgili merak edilenler sayfamızda. 2016-2017 AÖL sınavına girerken dikkat edilmesi gereken hususlar ve tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AÖL Sınav Giriş yerleri açıklandı mı? AÖL sınav giriş belgesi sorgula öğren
28 Aralık 2016 Çarşamba 08:55

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavlarına az bir zaman kaldı. Peki AÖL sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? Sınava hazırlanan binlerce Aöl öğrencisi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor. AÖL 2016-20017 1. Dönem Sonu sınavı ile ilgili tüm detaylara kamusaati.com adresimizden ulaşabilirsiniz. 

AÖL Sınav Giriş Belgesi açıklandı mı? 

MEB tarafından yapılan AÖL 1. Dönem Sonu Sınavı Sınava Giriş Yerleri 3 Ocak 2017 tarihinde yayınlanacak. Sınav Giriş belgenizi açıklandığında AÖL resmi internet sitesinden öğrenebileceksiniz. 

AÖL sınav giriş belgesi için TIKLAYINIZ

AÖL 1. Dönem Sonu Sınavı Ne Zaman?

AÖL 1. Dönem Sonu Sınavı ise 7-8 Ocak 2017tarihlerinde yapılacak. AÖL 1. Dönem Sonu Sınavı Sonuçları ise 25 Ocak 2017 tarihinde açıklanacak. 

AÖL Sınavında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde yazılı sınav merkezleri ve okullarda (salon ve sırada) girmek zorundadırlar.

Sınav giriş belgesinde bulunan açıklamaları okumanız ve açıklamalara uymanız yararınıza olacaktır.

Sınavda mağduriyet yaşamamanız için nüfus cüzdanınızın kesinlikle resimli olması gerekmektedir.

Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde hiç ders seçememiş öğrenciler ile kayıt yenileme ücretini yatırıp ders seçme işlemini gerçekleştirememiş öğrencilerin

Ders Seçimi sistem tarafından yapılmıştır. Seçilen derslerden sınava gireceklerdir.

Askerlik (asker olma, askerden yeni terhis olma) cezaevi (cezaevine girmiş olma veya yeni çıkmış olma) zorunlu ikamet değişimi gibi (tayin, deprem, sel ve doğal afetlere bağlı ikamet değiştirme) ve sağlık nedenleri ile (raporlandırmak şartıyla) sınav giriş belgesinde belirtilen sınav merkezlerinde sınava giremeyecek öğrencilerimiz, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan sınav yürütme kurullarına başvurarak (Ankara ve ilçelerinde oturanlar dâhil) yedek salonda sınava girmek için başvurabilirler. Geçersiz mazeret veya basit nedenlerden dolayı yapılan başvurular kabul edilemez.

Yedek salonda öğrencilerin sınava alınması sınav sorguçlarının değerlendirilmesini geciktirmesi nedeni ile sadece geçerli mazereti olan öğrencilerimizin yedek salonda sınava girebilmek için müracaat etmeleri rica olunur.

Sınavla ilgili tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yayımlamış olduğu sınav yönergesi ve talimatları doğrultusunda yapılacaktır.

Yedek salon iş ve işlemleri ile ilgili olarak İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünü aramalarına gerek yoktur.

AÖL ile ilgili tüm güncel bilgilere Kamu Saati Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek ulaşabilirsiniz. 



   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.