AÖF sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? AÖF güz dönemi soruları ve cevapları bugün yayınlanır mı?

AÖF soruları ve cevapları açıklandı mı? 1 milyonu aşkın öğrencinin 16 17 Nisan 2016'da girdiği AÖF sınavı soruları henüz yayımlanmadı. AÖF ikinci dönem ara sınavları yani vizeleri bittikten sonra AÖF sınav soruları ve cevapları Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından yayımlanıyor. Peki AÖF soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? AÖF soruları nereden, nasıl öğrenilir? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayımlama Sistemi nedir? Tüm detaylar kamusaati.com 'da...

AÖF sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? AÖF güz dönemi soruları ve cevapları bugün yayınlanır mı?
18 Nisan 2016 Pazartesi 12:30

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde (AÖF) okuyan öğrenciler geçtiğimiz hafta sonu güz dönemi vize sınavlarına girdi. Sınav sonrası öğrencilerin ilk merak ettiği sınav soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı. Öğrenciler, sonuçlar açıklanmadan AÖF soruları ve cevap anahtarına bakarak alacakları sonucu yaklaşık olarak hesaplamaya çalışıyorlar. Peki AÖF soruları ve cevapları açıklandı mı? AÖF soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

AÖF soruları ve cevap anahtarı henüz yayımlanmadı. 16 17 Nisan tarihlerinde yapılan AÖF ara sınav soruları ve cevapları konusunda henüz bir açıklama yok. Ayrıca 1 milyon 400 bin öğrencinin eğitim öğretim hizmeti aldığı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ikinci dönem ara sınav sorularının yayınlanması konusunda henüz resmî bir açıklama yapmadı. Ancak AÖF sınav soruları ve cevaplarının daha önceki AÖF sınav soruları ve cevapları açıklama tarihine göre AÖF sınavlarının bitiminden sonraki ilk iş günü açıklayacağı iddia ediliyor. AÖF sınavları senede dört defa olacak şekilde, birinci dönem ara sınav ve final sınavı, ikinci dönem ara sınav ve final sınavı olacak şekilde uygulanıyor. İki gün dört farklı oturumda gerçekleştirilen sınavlarda yüz binlerce okulda yüz binlerce öğretmen sınav gözetmeni olarak görev yapıyor. AÖF sınav sorularını kontrol eden öğrenciler eğer ara sınav notları düşük gelirse final döneminde notlarını yükseltmek için mücadele veriyor. Ayrıca öğrenciler tek bir dersten kaldıkları taktirde temmuz ayında bir de tek ders sınavları yapılıyor.

AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesinde en çok öğrencinin bulunduğu İktisat AÖF soruları, İşletme AÖF sınav soruları gibi özellikle İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Okul Öncesi Öğretmenliği gibi bölümlerde okuyan öğrenciler sınavdan sonra AÖF sınav sorularını teker teker kontrol ederek alacakları notu öğreniyorlar. Bir önceki sınavı baz alarak bir değerlendirme yapacak olursak AÖF sınav sorularının 17 Nisan 2016 tarihinden sonraki ilk iş günü yani 18 Nisan'da açıklanacağını belirtebiliriz. Sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi'nin internet sietsinde bulunan http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr/ adresinden öğrenilebiliyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayımlama Sistemi üzerinden öğrenciler kendi sınavlarına ait sınavları bularak buradan sınav kodu, oturum kodu, kitapçık kodu gibi bilgilerle AÖF sınav sorularına ve cevaplarına bakabiliyor. 

Şu an sonuçlar açıklanmadığı için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayımlama Sistemi üzerinden AÖF sınav soruları görülemiyor. Sınav soruları yayımlandığı an tarafınıza bildirim almak isterseniz Android uygulamamızı ücretsiz indirebilirsiniz. Kamu Saati Android uygulamasını indirmek için tıklayınız.

AÖF SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARINI NASIL İNDİRİRİM?

Öğerncilerin AÖF sınav sorularını öğrenmek için ilk yapmaları gereken http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr/  bağlantısına tıklayarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayımlama Sistemi'ne öğrenci numarası/ T. C. kimlik numarası ve öğrenci şifresiyle giriş yapmak. 



Giriş yaptığınızda karşınıza bugüne kadar yapılan tüm sınavların olduğu bir liste gelecek. Bu listede 2015 2016 2. dönem Ara Sınav Soruları (16 17 Nisan) ibaresine benzer bir link göreceksiniz. Bu linke tıkladığınızda AÖF sistemi sizi öğrenci bilgilerinizi girebileceğiniz bir ekrana yönlendirecek. 

AÖF sınav soruları yayımlandığında burada size indirmeniz için bir PDF bağlantısı vereceğiz. Bu PDF bağlantısını indirerek girdiğiniz sınavların oturum kodlarını bulacak ve bu kodları bir yere not edeceksiniz. Bulduğunuz oturum kodunun yanındaki kitapçık kodu ile kitapçığınızı indirebilir ve buradaki AÖF sınav soruları ve cevap anahtarını kontrol edebilirsiniz.



AÖF ARA SINAV NOTU GEÇMEYE NE KADAR ETKİ EDİYOR?

İngilizce öğretmenliği dışında diğer bölümlerde AÖF ara sınavlarının dönem sonu geçme notuna etkisi yüzde 30. Yıl sonu yapılan final sınavının geçme notuna etkisi ise yüzde 70. 

Örneğin öğrenci ara sınavdan 50 aldıysa sistem otomatik olarak bu notun yüzde 30'u olan 15 'i alıyor. AÖF final sınavında da öğrenci 50 alırsa bu 50'nin de yüzde 70'i olan 35'i alıyor. Haliyle öğrencinin o dersten dönem sonu başarı notu 50 olarak hesaplanıyor. 

AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ?

AÖF sınavları için dersi geçme notu 35. İki sınav sonucu dönem sonu ortalaması 35 olan öğrenci dersi geçiyor, altında kalan öğrenciler ise o dersi tekrar alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.