Ales sınav soruları ve cevapları

haftasonu gerçekleştirilecek 2016 ALES İlkbahar dönemi sınavına az bir süre kaldı. Yüzbinlerce kişinin gireceği ALES öncesinde geçmiş yıllara ait çıkmış sorular nasıl? 8 Mayıs 2016 ALES soruları zor mu olacak? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar Haberimizde.

Ales sınav soruları ve cevapları
05 Mayıs 2016 Perşembe 15:51

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) İlkbahar dönemi sınavı bu hafta sonu yapılacak. Sınava girecek milyonlarca kişi,  son dönemlerde yapılan ALES sorularının zorluk derecesinin arttığını söylüyor. ÖSYM tarafından hazırlanan sınavda genel olarak soru zorluğundan ziyade, sınava girenler zaman konusunda şikayet ediyor.  

Bu sene 2016 ALES İlkbahar Dönemi sınavı 8 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak. Yüzbinlerce öğrenci ALES'te yüksek puan almak için ter dökecek.  Sayısal-1, Sözel-1, Sayısal-2, Sözel-2 şeklinde dört bölümden oluşuyor. Sınav giren adaylar yaklaşık 150 dakika içerisinde soruları çözmeye çalışıyor.  

ALES'te çıkabilecek soru tipleri nasıl?





2016 ALES SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Geçmiş senelerde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) çıkan soruların bir kısmına adaylar ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden sınav arşivi linkini tıklayarak ulaşabilirler. Bilindiği gibi ÖSYM sınavlardan bir süre sonra sınava giren adaylara tüm soru ve cevapları açıklıyor, sınava girmeyen kişiler içinde sınavda yer alan %10'luk soru ve cevap kısmını açıklıyor. Sınav hakkında fikir sahibi olmak isteyen adaylar ÖSYM resmi internet sayfasından daha önceki senelere soruları rahatlıkla inceleyebiliyor. Daha önceden ALES sınavına girmiş kişiler Aday İşlemleri Sistemi'nden önceki yıllarda girdiği sınavların sorularına ulaşabiliyor. 

Önceki yıllarda çıkmış ALES sorularına ulaşmak için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.