2017 YGS Başvuru ücreti ve kılavuzu açıklandı mı?

YGS başvuruları ne zaman başlayacak? Milyonlarca üniversite adayı 2017 yılında YGS sınavına girecek. Peki YGS kılavuz ve başvuru ücreti ne zaman açıklanacak? Detaylar kamusaati adresimizde.

2017 YGS Başvuru ücreti ve kılavuzu açıklandı mı?
03 Ocak 2017 Salı 12:25

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili birçok soru merak ediliyor. 2017 YGS başvuruları ne zaman başlıyor, kılavuz ne açıklandı mı, YGS başvuru şartları nedir? Yüzbinlerce üniversite adayı bu sorulara cevap bekliyor. 4 Ocak 2017 tarihinde başlayacak YGS başvuruları için tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Üniversiteye sınavının ilk aşaması olan Yükseköğretimen Geçiş Sınavı (YGS)  başvuruları yarın başlayacak. ÖSYM takvimine göre 2017 YGS başvuru tarihleri, 4 Ocak 2017 Çarşamba - 18 Ocak 2017 Çarşamba olarak açıklandı. YGS için başvuru ücretinin ne kadar olacağı daha açıklanmadı. YGS kılavuzunun başvurular başlamadan hemen önce açıklanması bekleniyor. 

YGS puanı ile hangi bölümlere başvuru yapılabilir? Öğrenmek için TIKLAYINIZ
 

Kimler YGS'ye başvurabilecek? İşte YGS BAŞVURU ŞARTLARI

 
- 2017-2018 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezî yerleştirme veya ilgili kurumlarca yapılacak özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adaylar, 2017-ÖSYS’ye başvuru yapmak zorundadır.
 
- Öğrenim durumları aşağıdakilerden birine uyanlar 2017-ÖSYS'ye (sınavsız geçiş dâhil) başvurabilirler:
 
- 2016-2017 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim lisesi) son sınıfında okumakta olan öğrenciler Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar
 
- Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş ve bitirecek olanlar
 
- Ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar
 
- 2017-ÖSYS’de, YGS’ye girmeden sadece sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyen adaylar da 2017-ÖSYS başvurularını süresi içinde yapmak zorundadırlar.
 
- Durumları yukarıdakilerden birine uyan yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan adaylar da 2017-ÖSYS’ye başvurabilirler ancak bu adaylar, ÖSYS yükseköğretim programları tercih süresinin son gününe kadar T.C. uyruğuna geçmedikleri takdirde, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programları kontenjanlarına yerleştirilmezler (Yabancı uyrukluların Türkiye’deki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri ÖSYS kapsamı dışındadır. Yabancı uyrukluların Türkiye’deki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri Yükseköğretim Kurulunun belirlediği usul ve esaslar doğrultusunda ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yapılmaktadır.)
 
- Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenlerden 5203 sayılı Kanun ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile Saklı Tutulan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olanlar (Pembe/Mavi Kart sahipleri), 2017-ÖSYS’ye başvurabilirler. Bu adaylar 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim programlarına yerleşme hakkı kazanmaları durumunda söz konusu kontenjanlara yerleştirilirler. KKTC uyruklu adaylar ile Bulgaristan'dan göç yoluyla gelmiş Türk soylular da ÖSYS kapsamında yerleştirme işlemlerine alınırlar.

YGS Başvuru Ücreti ve Kılavuz ne zaman yayımlanacak?

Başvuru ücreti yarın yayınlanacak kılavuzda yer alacak. Başvurular ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr/ internet adresinden gerçekleştirilecek. 2017 YGS başvurusu yapmak isteyenlerin iki ayrı seçeneği bulunuyor. 2017 YGS Başvuruları ÖSYM'nin resmi sitesi olan ais.osym.gov.tr veya ÖSYM bürolarından yapılacak.

2017 YGS ile ilgili tüm merak edilenlere Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ada - 7 yıl önce
Merhabalar bişey sorca m açık duzlisede okuyorum 74 kredinim var 2018 YGS girsem daha sınavlarım var ek sınavlara gircem olurmu lütfen bilen bana cvp verirmi