2016 Teog soruları ve cevapları yayınlandı mı? Teog sınav soruları uzman yorumları

İkinci dönem TEOG sınavlarının ilk oturumu bugün itibariyle tamamlandı. Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Matematik derslerinin TEOG sınavları 27 Nisan itibariyle sona erdi. Peki Teog soruları ve cevapları yayınlandı mı? Peki MEB TEOG soruları kolay mıydı, zor muydu? İşte öğrencilerin yorumları...

2016 Teog soruları ve cevapları yayınlandı mı? Teog sınav soruları uzman yorumları
27 Nisan 2016 Çarşamba 09:20

İkinci dönem TEOG sınavlarının ilk oturumu bugün itibariyle tamamlandı. MEB TEOG soruları ve cevapları henüz yayımlanmadı. Öğrenciler sınavlardan ilk üç dersten bugün sınav oldular. Matematik, Türkçe ve Din Kültürü derslerinden sınav olan öğrenciler TEOG hakkında nasıl yorum yaptı? TEOG sınav soruları kolay mıydı, zor muydu? Binlerce öğrencinin iyi bir anadolu lisesi veya fen lisesine yerleşme mücadelesi verdiği TEOG sınavı öğrencilerin eğitim hayatı boyunca girdikleri ilk sınav olma özelliğine sahip. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı ile başlayan eğitim öğretim sınav maratoru YGS, LYS ile devam ediyor ve KPSS ile büyük oranda işe girerek tamamlanıyor. Peki TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı) sınavlarına giren öğrencilerin TEOG yorumları nasıl? Öğrencilerin temel bazı konular dışında genelde 8. sınıfta gördükleri konulardan yapılan TEOG sınav soruları henüz resmi olarak yayımlanmadı ancak sınava giren öğrencilerin yorumlarından hareketle TEOG sorularını değerlendiriyoruz.

TEOG SORULARI ZOR MUYDU? 

TEOG'a giren birçok öğrenciye uzattığımız mikrofon neticesinde öğrenciler soruların birinci dönem soruları gibi olduğunu belirtti. Daha zor bir sınav olacağını bekleyen öğrenciler bu soruları görünce şaşırdıklarını ifade etti. Ancak sınavlarının güzel geçtiğini belirten öğrenciler ideallerinin Ankara Fen Lisesi olduğunu belirtti. 

Sınavdan çıkan bir kısım öğrenci ise sınavda çıkan sorularla ile ilgili oldukça zor yorumunu yaptı. Birinci dönem TEOG sorularına göre daha zor olduğunu belirten öğrenciler çok çalıştıklarını ama her dersten en az üçer yanlış gelebileceğini belirttiler. 

Siz de sınav soruları ile ilgili yorum yapmak isterseniz sayfanın en altında bulunan "Yorum" bölümünü kullanabilirsiniz. 


TEOG SORULARI NE ZAMAN YAYINLANIR?

Sınava girecek öğrenciler sınava kendi okullarında giriyor. Ancak gözetmen olacak öğretmenler ise farklı okullardan geliyor. Öğrenciler kendi okullarında sınava girdiği için sınav bitimini beklerlerse kitapçıkları alabiliyorlar. Haliyle TEOG sorularını sınav bitiminde rahatlıkla çözebiliyorlar. Bu sebeple soruların yayınlanmasını beklemeye gerek kalmıyor. Ancak sınav kitapçığını almayan öğrenciler için MEB TEOG sorularını sınavların bitiminden sonra yayımlıyor. Bu sebeple TEOG soruları ilerleyen günlerde MEB tarafından yayımlanacak, yayımlandığı an buraya eklenecektir. 

TEOG SORULARI HANGİ KONULARDAN GELDİ?

TEOG'un genel mantığı öğrencinin 8. sınıfta olacağı ikinci yazılıların merkezi bir sistemle yapılmasıdır. Yani öğrenciye aslında 8. sınıf konularından sorulacak sorular MEB tarafından merkezi TEOG sınavı ile sorulur. Bu sebeple ağırlıklı olarak 8. sınıf konuları gelir. Ancak birçok dersin bazı temel konuları 6 ve 7. sınıfta olduğu için buradan da soru gelebilir. Örneğin Türkçede sözcükte anlam, cümlede anlam ve paragrafta anlam soruları 6 ve 7. sınıfta da olmasına rağmen TEOG'da soruluyor. Çünkü uzmanlar bu konuların temel konular olduğunu belirtiyor.

TEOG PUAN HESAPLAMA işlemleri için tıklayınız.

İŞTE TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

TEOG TÜRKÇE SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG iNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG YABANCI DİL SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG FEN ve TEKNOLOJİ SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ


TEOG SINAVI NEDİR? SINAV NASIL UYGULANIR?

Eskiden yani TEOG'dan önce OKS ve SBS vardı. Öğrenciler sadece 8. sınıfın sonunda OKS'ye girip aldıkları puanla liselere yerleştiriliyordu. Daha sonra bu sistemin adil olmadığını düşünenler SBS sistemini getirdi. SBS'de öğrenciler 6, 7 ve 8. sınıfın sonunda birer merkezi sınava tabi tutuldular. Aldıkları puanlar öğrencilerin liselere yerleştirme puanını ortaya çıkarıyor. Bu sistem de veliler ve öğretmenler tarafından öğrencinin küçük yaştan itibaren sınava tabi tutuldukları için eleştiriliyor. 

TEOG nedir sorusunun en güzel cevabı ise öğrencilerin hem okul puanının hem de 8. sınıfın birinci ve ikinci döneminde girdikleri TEOG sınavının liselere yerleştirme puanını etkilediği sınavın adıdır. Öğrenci 6 ve 7. sınıfta hiçbir merkezi sınava girmeden okulundaki yazılılara giriyor. 8. sınıfta ise öğrenciler birinci ve ikinci dönem okulda olacakları ikinci yazılıların yerine MEB tarafından yapılan merkezi sınav olan TEOG'a giriyorlar. TEOG sonuçlarının yüzde 70'i, diğer okul notunun yüzde 30'u alınarak öğrencilere yerleştirme puanı hesaplanıyor ve öğrenciler bu puana göre liselere yerleşiyor. 

TEOG SORULARININ TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet - 8 yıl önce
Matematik baya zordu sinavdan sonra herkes agladi zor zordular keske biraz daha kolay olsaydi
Misafir Avatar
elif - 8 yıl önce @Mehmet
ilk teog sınavına göre daha zordu
Avatar
teogcu - 8 yıl önce
matematik çokk zordu yapamadım.türkçe iki şık arasında bırakıyodu din kültüründe 1 soru iki şıklı gibiydi
Misafir Avatar
ELİF BEYZA - 8 yıl önce @teogcu
Matematik Türkçe Çooooooooooooook zordu:( :(
Avatar
ecem - 8 yıl önce
matematik te zorlandım ciddi anlamda ve biraz da zaman yetmedi, 3 yanlıştan fazla çıkmaz inş
Avatar
Deniz - 8 yıl önce
Türkçedeki bisikletle ilgili paragraf vardı hangisi kesin olarak ulaşıılır diyodu onu ne yaptınız?
Misafir Avatar
GEREK YOK ÖĞRENMENİZE - 8 yıl önce @Deniz
B ŞIKKI OLACAKTI
Avatar
profesör olacak kişi - 8 yıl önce
her arkadaşın dediği gibi çok zordu bu gidişle bilim adamı olup çıkıcaz
Misafir Avatar
pro_velet - 8 yıl önce @profesör olacak kişi
daha ne istiyorsun ?
Avatar
ünal - 8 yıl önce
türkçede neden sonuç sorusunu ne yaptınız
Misafir Avatar
emir - 8 yıl önce @ünal
turrkçed e neden sonuc sorusu C mi olacaktı D mi
Avatar
Teogun hayranı - 8 yıl önce
Türkçeden bisiklet sorusu Spor dışında da kullanılabilir olacaktı
Avatar
Teog mağduru - 8 yıl önce
önceki teoda mat 2 idi şimdi 4