2016 LYS soruları yayınlanacak mı? ÖSYM'den LYS açıklaması

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılacak LYS sınavlarının sorularının sınav sonrasında yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda açıklama yaptı. Peki ÖSYM LYS soru ve cevaplarını yayınlacak mı? 2016 LYS ile ilgili detaylar haberimizde.

2016 LYS soruları yayınlanacak mı? ÖSYM'den LYS açıklaması
14 Haziran 2016 Salı 11:56

Üniversiteye girebilmek için girilen ve üniversite giriş sınavlarının ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) bu haftasonu yapılacak Matematik ve Sosyal Bilimler sınavlarıyla başlıyor. Elbette sınavdan çıktıktan sonra öğrencilerin en çok merak ettiği sınav soru ve cevapları öğrenmek istemeleri oluyor. Peki ÖSYM bu konuda nasıl bir tutum sergileyecek. ÖSYM LYS soru ve cevaplarını sınavdan sonra yayımlayacak mı?

LYS Soru ve Cevapları sınavdan sonra yayımlanacak mı?

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversite hayali kuran binlerce adayın gireceği Lisans yerleştirme Sınavı (LYS) ile ilgili açıklama yaptı. ÖSYM, LYS'de sorulacak soruların cevaplarıyla birlikte sadece ÖSYM'nin resmi sitesinden yayımlanacağını belirtti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu ay yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) sorularının yalnızca resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacağını, basın kuruluşları ile paylaşılmayacağını bildirdi.

ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince paylaşılan bilgi notuna göre, telif hakları ÖSYM'ye ait olan sınav sorularının, sınav öncesinde ya da sonrasında sosyal medya dahil, yazılı ve görsel basında paylaşılmasının yasak olduğu belirtildi.

LYS sorularının yalnızca ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacağı, ancak basın kuruluşları ile paylaşılmayacağı kaydedilerek, "Bu itibarla, resmi internet sitemizde yayımlandıktan sonra 2016 LYS soruları, yazılı ve görsel basında yalnızca www.osym.gov.tr internet adresinde soruların yer alacağı ilgili URL adresinin paylaşımı (link paylaşımı) ile mümkün olabilecektir." şeklinde açıklandı.
 


Etiketler; #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.