2016 LYS sınavları ne zaman yapılacak? LYS tarihleri

2 milyona yakın öğrencinin katılacağı LYS sınavları 2016 Haziran ayı içerisinde tamamlanacak. YGS barajını geçen öğrencilerin katılacağı LYS ne zaman yapılacak? 2 hafta devam edecek sınavlarda LYS tarihleri nasıl? Hangi sınavlar önce hangi sınavlar sonra? İşte LYS sınav takvimi...

2016 LYS sınavları ne zaman yapılacak? LYS tarihleri
08 Haziran 2016 Çarşamba 13:34

2 milyona yakın öğrencinin katılacağı LYS sınavları ne zaman yapılacak? Yüz binlerce adayın iyi bir üniversiteye yerleşme hayaliyle katılacağı LYS sınavları haziran ayı içerisinde tamamlanacak. 2 hafta sürecek sınavlarda öğrenciler farklı oturumlardan sınava tabi tutulacak. Peki LYS ne zaman yapılacak? Sınav giriş belgelerini merakla bekleyen öğrenciler ayrıca ÖSYM LYS sınav tarihleri konusunda oldukça meraklılar. İşte LYS sınav tarihleri:

LYS SINAV TARİHLERİ - ÖSYM LYS SINAV TAKVİMİ

1. Hafta:

18 Haziran 2016 Cumartesi - LYS4 Sosyal Bilimler Sınavı 
19 Haziran 2016 Pazar - LYS 1 Matematik Sınavı

2. Hafta:

25 Haziran 2016 Cumartesi - LYS 2 Fen Bilimleri
25 Haziran 2016 Cumartesi (öğleden sonra) LYS 5 Yabancı Dil
26 Haziran 2016 Pazar - Edebiyat ve Coğrafya

13 Mart 2016 Pazar günü yapılan YGS'de herhangi bir YGS puan türünden barajı geçen öğrenci LYS'ye katılmaya hak kazanıyor. Öğrencinin herhangi bir LYS türündeki sınava katılma hakkı olsa da öğrenciler daha çok ihtisas alanı olan LYS türüne yöneliyor. Yani bir öğrenci lisede matematik ve fen ağırlıklı eğitim aldıysa bu öğrenci sözel bölümden sınava girme hakkına da sahip oluyor ancak bu öğrenci daha çok matematik ve fen LYS sınavlarına girmeyi tercih ediyor. 

LYS ve diğer sınav günleri Türkiye'nin birçok yerinde hayat adeta sınava endeksleniyor. Birçok ilde ve ilçede okullarda sınav olduğu için öğretmenler ve veliler LYS ne zaman yapılacak diye merak ediyor. 


Etiketler; #ÖSYM #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.