2016 KPSS ÖABT sonuçları açıklandı - ÖABT sonuç sorgula öğren

ÖSYM KPSS ÖABT sonuçlarını açıkladı. Öğretmen adaylarının günlerdir beklediği sonuç nihayet açıklandı. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav sonuçları açıklandı. KPSS ÖABT sınav sonuçlarına ve sayısal bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

2016 KPSS ÖABT sonuçları açıklandı - ÖABT sonuç sorgula öğren
02 Eylül 2016 Cuma 23:26

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sonuçlarını açıkladı. Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği ÖABT sınav sonuçları nihayet açıklandı. ÖSYM KPSS ÖABT sonuçlarının 22.40'tan itibaren sonuc.osym adresinden açıklanacağını belirtti. ÖSYM'nin KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav sonuçları ile ilgili açıklaması şu şekilde;

20 Ağustos 2016 tarihinde uygulanan ve toplamda 17 alanda 850 sorudan oluşan 2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi'ne (ÖABT) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup;

Kimya Öğretmenliği Testi temel soru kitapçığındaki 5. sorunun "A" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine, Rehber Öğretmenliği Testi temel soru kitapçığındaki 17. sorunun iptal edilmesine, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testi temel soru kitapçığındaki 37. ve 39. soruların iptal edilmesine, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Testi temel soru kitapçığındaki 8. sorunun iptal edilmesine, Türkçe Öğretmenliği Testi temel soru kitapçığındaki 14. ve 46. soruların iptal edilmesine, 43. sorunun "E" olarak girilmiş cevabının "C" olarak değiştirilmesine, karar verilmiştir.? İptal edilmiş olan sorular, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları, 2 Eylül 2016günü saat 22:40'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

KPSS ÖABT'de hatalı soru var mı? Habere Gitmek için TIKLAYINIZ

KPSS ile ilgili tüm bilgilerden haberdar olmak için Kamu Saati uygulamamızı indirebilirsiniz.

KPSS ÖABT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ


2016 KPSS ÖABT Sonucunuzu görmek için TIKLAYINIZ

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
türkçe - 8 yıl önce
kesinlikle puanlar hatalııııııııııııııııııııııııı
Avatar
Tarihci - 8 yıl önce
Puanlarda kesinlikle bir problem var.
Avatar
Tarihçi1 - 8 yıl önce
tarih net 42.5 p 121 75.48
Avatar
Misafir - 8 yıl önce
Beklediğimden 8 puan düşük geldi
Avatar
sosyalci - 8 yıl önce
Bekledigimden 3 puan dusuk geldi. 78.679 puan geldi
Avatar
Tuba - 8 yıl önce
Evet hatalı osym bildirelim
Avatar
Mağdur - 8 yıl önce
Türkçe puanım 73 lütfen herkes puanını yazsın
Avatar
Byhn - 8 yıl önce
Bencede hatalı. Üstelik kesinlikle emindim netlerimi hesapladıgımda sonuca göre üç tane netim yokkk