2016 AÖF sınavları ne zaman? Açık öğretim fakültesi bahar dönemi (2. dönem) vize sınavları ne zaman?

Türkiye'nin yaygın eğitim ihtiyacını karşılayan açık öğretim fakültesi 1 milyon 400 bin öğrenciye hizmet veriyor. 32 yıldır açık öğretim faaliyetleri yürüten Anadolu Üniversitesi 2016 AÖF vize sınavları ne zaman? Öğrencilerin iki vize ve iki final olmak üzere senede dört defa sınava girdiği açık öğretim fakültesi ikinci dönem sınavları ne zaman? AÖF bahar sınav tarihleri nasıl?

2016 AÖF sınavları ne zaman? Açık öğretim fakültesi bahar dönemi (2. dönem) vize sınavları ne zaman?
22 Mart 2016 Salı 22:26

 Türkiye'nin dört bir yanından toplamda 1 milyon 400 bin öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri "Eğitim herkesin hakkı" isimli panelde Anadolu Üniversitesi açık öğretim sisteminden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca AÖF sınavları ne zaman şeklinde kendilerine sorulan ironik bir soruya da şaşkınlıkla cevap verdiler. AÖF 2. dönem vize sınavları ne zaman şeklinde yöneltilen sorunun aslında sisteme ne kadar uzak veya ne kadar yakın olup olmadıklarını denetleyen bir yönünün olduğunu belirttiler. Peki AÖF ikinci dönem sınavları ne zaman yapılacak?

Türkiye'nin 32 yıldır açık öğretim fakültesi ihtiyacını karşılayan Anadolu Üniversitesi sene başında yayımladığı akademik takvim ve Anadolu Üniversitesi sınav takvimi ile AÖF sınav tarihlerini sene başından belirliyor ve öğrencilerine duyuruyor. Sadece 2016 AÖF vize sınav tarihleri değil aynı zamanda kayıt tarihleri, tek ders sınavı, eğitim öğretimin başlama tarihleri gibi birçok önemli tarih bu akademik takvimde yer alıyor. Peki sınav takvimine nasıl ulaşılır?

2016 AÖF SINAVLARI NE ZAMAN - ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ SINAV TAKVİMİ

Anadolu Üniversitesi 2016 ağustos ayında senato üyeleriyle bir araya gelerek açık öğretim fakültesi de dahil diğer tüm fakülteler ve yüksek okullar için bir akademik takvim, sınav takvimi hazırlıyor ve yayımlıyor. Bir eğitim öğretim yılı boyunca yapılacak tüm faaliyetler bu takvim çerçevesinde yapılıyor. Öğrenciler böyle bir çalışmanın vize sınavlarına ve final sınavlarına çalışmaya büyük katkısı olduğunu, ne zaman ne yapacaklarını iyi şekillendirdiklerini belirtiyorlar. 

AÖF II. dönem sınav tarihleri

Vize sınavları :16 - 17 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Final sınavları: 4 - 5 Haziran 2016

2015 - 2016 Tek ders sınavı: 16 Temmuz 2016

AÖF SINAVLARINDA BAŞARILI OLMANIN YOLLARI

"Eğitim herkesin hakkı" isimli paneld AÖF'de okuyan öğrencilere sınava nasıl hazırlandığını, açık öğretim sınavlarında nasıl başarılı olduklarını sorduk. Öğrenciler öncelikle aöf sisteminin örgün eğitim kadar zor olmadığını, hoca faktörünün olmadığını haliyle örgün eğitimdeki gibi hocaların inisiyatifinde sınavlar hazırlanmadığını bu sebeple bir sıfır önde olduklarını belirtti. AÖF sınav sorularının tek bir merkezden hazırlanmasının işleri daha kolaylaştırdığını ve objektif bir sınav yapıldığını, sınavların güvenirliğinin arttırıldığını belirten öğrenciler soruların dörder şık olması da sınavları kolaylaştıran bir diğer nokta. 

Eğer AÖF sınavlarında başarılı olmak istiyorsanız mutlaka sınava bir iki hafta kala sınava çalışmaya başlamalısınız. Eğer o kadar vaktiniz yoksa yapacağınız tek şey bazı yayınevlerinin hazırlık kitapları mevcut. Tek kitap vs. gibi isimlerle satılıyor. Eğer bu kitapları alıp buradaki konu özetlerini çalışırsanız ve hemen konu bitimindeki soruları çözerseniz bu size büyük bir artı katar. Ayrıca sınava girmeden bir iki gün önce Açık öğretim fakültesi e öğrenme portalı üzerinden çıkmış soruları, ders notlarını vs. indirip oradan da bir tekrar yaparsanız sınavdan rahatlıkla 90 üzeri bir not alırsınız." şeklinde yorumda bulundular.

Açık öğretim, AÖF sınav geçme taktikleri videosunu da izleyebilirsiniz.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.