2016 ALES ne zaman hangi gün yapılacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2016 ALES) İlkbahar Dönemi hafta sonu yapılacak. Peki 2016 ALES hangi tarihte saat kaçta yapılacak? ALES sınav giriş belgesi nereden alınır? 2016 ALES ile ilgili detaylar haberimizde.

2016 ALES ne zaman hangi gün yapılacak?
05 Mayıs 2016 Perşembe 13:00

2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yapılmasına sayılı günler kaldı. Binlerce kişinin lisansüstü eğitimini veya akademisyen olmak için girdiği ALES bahar dönemi sınavı ne zaman saat kaçta yapılacak?

Yılda 2 defa yapılan ALES sınavlarının ilki sonbahar döneminde, ikincisi ilkbahar döneminde oluyor. Eğitim hayatında kariyer yapmak isteyen veya Akademik personel olarak çalışmak isteyen binlerce kişi her yıl ALES sınavına girip yüksek puan almaya çalışıyor. Yüksek lisans ve Doktora eğitimi için şart koşulan ALES puanı için binlerce aday kendi alanına ait soruları çözerek istenilen puanı almaya çalışıyor. 

ALES Sınavı Ne Zaman, Saat Kaçta Yapılacak?

Bu yıl bahar dönemi ALES 8 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak. Sınavın sabah saat 09.30'da başlayacağı belirtildi. 

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

8 Mayıs 2016 PAzar günü  yapılacak olan ALES sınavlarının sonucu 25 Mayıs'ta belli olacak. Sınava giren adaylar sonuçlarını e-Devlet veye ÖSYM aday işlemleri sisteminden rahatlıkla öğrenebilecek.

ALES Sınav giriş belgesi nasıl alınır? 

8 MAyıs Pazar günü ALES sınavına girecek Adaylar, sınav yerine giderken sınav giriş belgeleri ve kimliklerini getirmek zorundadır. 

Adaylar sınav giriş belgelerini Aday İşlemleri Sistemi (ais) üzerinden temin edebilirler. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.