Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı - 2017 PYBS Soruları Nasıldı, Hatalı Soru Var mı?

MEB 2017 Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı bugün gerçekleşti. On binlerce öğrenci, bursluluk sınavı sorularını merak ediyor. 5. , 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencilerinin girdiği PYBS'de hatalı soru var mı? 9.,10., 11. sınıf PYBS soruları kolay mıydı, zor muydu? 2017 MEB Bursluluk Sınavı tartışma platformuna haberimizden ulaşabilirsiniz.

Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı - 2017 PYBS Soruları Nasıldı, Hatalı Soru Var mı?
10 Haziran 2017 Cumartesi 16:40

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı (İOKBS) oturumu bugün gerçekleşti. On binlerce öğrenci burs alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Sınav sonrası öğrenciler Bursluluk Sınavı sorularını tartışıyor. Peki 2017 PYBS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? 100 sorunun sorulduğu Bursluluk sınavı nasıldı, kolay mıydı zor muydu? MEB Sınavı ile ilgili merak edilenler haberimizde. 

5., 6., 7., hazırlık sınıfı, 9., 10 ve 11 inci sınıfların sınavı, 10 Haziran 2017 yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 14.00’da merkezi sistemle aynı anda başlayıp, tek oturum olarak gerçekleşti. Öğrenciler Sınavda  100 soruya yanıt verdi. 2 saat süren sınav sonrasında soruların cevapları merak ediliyor.  

5. , 6. ve 7. Sınıf Konuları

Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler derslerinde sınava girdi. Sınavdan çıkan adaylar soruların cevaplarını tartışıyor. Bu sene Bursluluk sınavı sorularının orta zorlukta olduğunu söyleyen uzmanlar, Fen Bilimleri ve Matematik sorularında öğrencilerin zorlandığını belirtti. 

8. Sınıf Sınav Konuları

Kılavuzda, İOKBS’ye 8 inci sınıftan başvuru yapan öğrencilere, ‘’2016-2017 Öğretim Yılı Ortak Sınavlar e-Kılavuzu’’nun 8 inci maddesinde belirtilen derslerden ortak sınavlar uygulanır." maddesi yer alıyor.

Hazırlık Sınıfı(8. sınıf müfredat programından hazırlanacaktır.) Konuları ise şu şekildedir. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler(T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)

8. sınıf PYBS'ye giren öğrenciler soruların geçtiğimiz yıllara göre daha kolay olduğunu ifade etti. Uzmanlar ise çalışan adayların rahatlıkla yapabileceği soru tiplerinin bulunduğunu söyledi.

9., 10., ve 11. Sınıf Sınav Konuları

Türk  Edebiyatı-Dil ve Anlatım-Türk  Dili  ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji), Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ve Din Kültürü veAhlak Bilgisi) 

Şüphesiz bursluluk sınavlarında en zor sorular 9,10 ve 11. sınıflara yapılan testlerde oluyor. Özellikle adaylar Fizik ve Kimya sorularında zorlandıklarını ifade ederken, Tarih sorularının bilgiye dayalı olması öğrencileri zor duruma soktu. 

Sizlerde İOKBS ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki bağlantıya tıklayarak sayfa sonunda bulunan "Yorum" kısmına görüşlerinizi yazabilirsiniz. 

Sınav ile ilgili yorum yapmak için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eda - 7 yıl önce
Çok zordu
Misafir Avatar
boşver - 7 yıl önce @Eda
gerçekten matematik de çok zorlandım en sona on ubırakmıştım ilk girişim oldugu için çok stresliydim ama bazı sorular çok kafa kurcalıyıcıydı hepimize geçmiş olsun inşaAllah kazanırız :)
Misafir Avatar
pybs - 7 yıl önce @Eda
kaçını sınıfsın ki zordu
Misafir Avatar
Mmm - 7 yıl önce @Eda
Dogru soyluyorsun
Avatar
elif - 7 yıl önce
peki soruları söyleyin
Avatar
simay - 7 yıl önce
yoo çok kolaydı
Misafir Avatar
mesut - 7 yıl önce @simay
sen puandan haber ver
Avatar
ayse - 7 yıl önce
Zor
Misafir Avatar
pybs yaren - 7 yıl önce @ayse
katılıyorum aynen
Avatar
esra - 7 yıl önce
Geçen senelere gore baya zordu
Avatar
Ahmet - 7 yıl önce
CEVAPLARINI SÖYLEYİN 5. SINIFIN
Misafir Avatar
Emir Başar - 7 yıl önce @Ahmet
Aynen ya Hiçbi yerde yok
Avatar
ceylan - 7 yıl önce
bravo
Avatar
TkTeam - 7 yıl önce
Geçen seneki sorunun aynısı vardı. Çok basitti sınav.
Misafir Avatar
sibel - 7 yıl önce @TkTeam
hangi soru aynıydı?? ve sen kaçıncı sınıfsın