ÖSYM'nin sitesi neden açılmıyor? sonuc.osym.gov.tr erişim nasıl sağlanır?

ÖSYM sitesine erişim neden sağlanamıyor. YGS sonuçları açıklandı, ÖSYM sitesi çöktü. Peki sonuc.osym.gov.tr adresine giriş nasıl yapılır? YGS sonuçlarının açıklanması ile ÖSYM sitesine girişler zorlaştı. YGS sonuçları ve ÖSYM ile ilgili güncel bilgiler haberimizde.

ÖSYM'nin sitesi neden açılmıyor?  sonuc.osym.gov.tr erişim nasıl sağlanır?
28 Mart 2017 Salı 17:50

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2017 YGS sonuçlarını açıkladı. Sınava giren 2 milyondan fazla aday, YGS puanlarını öğrenmeye çalışıyor. Ancak ÖSYM sitesine erişim sağlanamıyor.  Yüzbinlerce aday, ÖSYM'nin sitesi http://www.osym.gov.tr 'nin neden açılmadığını merak ediyor. Peki ÖSYM'nin sitesi neden açılmıyor. YGS Sonuçlarının açıklanmasının ardından site ile bağlantı kesildi. Peki ÖSYM sitesine nasıl girilir?  İşte detaylar.

ÖSYM'nin sonuçları açıklamasının ardından sonuc.osym.gov.tr sitesine erişim bir süredir sağlanamıyor. Peki sonuc.osym.gov.tr adresine giriş nasıl yapılır?

 2017-YGS Sonuçlarının Açıklanması

12 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2017-YGS) değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup sınav sonuçları, 28 Mart 2017 tarihinde saat 17:15’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, sınav sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

2017-LYS’ye katılacak tüm adaylara şimdiden başarılar diler, adayların ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

ÖSYM Önceden Uyardı

2017 YGS sonuçlarının açıklanmadan ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Işıl Beşoğul adaylara önemli bir duyuruda bulundu.  Beşoğul, "Sitedeki yoğunluk nedeniyle veri girişinde sorun yaşıyoruz. Gün içinde mutlaka açıklanacak. Herhangi bir aksilik yok. Adayların siteye yüklenmemelerini rica ediyoruz. İnternet sitemiz biraz rahatlarsa veri girişini tamamlayacağız" şeklinde bir açıklama yaptı.

Sonuçların açıklanmasından kısa bir süre sonra ÖSYM sitesine erişim sağlanamıyor. Adayların biraz daha sabırlı olmalı ve yoğunluk geçtiğinde siteye erişim rahatlıkla sağlanabilecek. 

YGS Sınav sonucunuzu öğrenmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.