LYS başvuruları ne zaman yapılacak?

YGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş son buldu. Şimdi üniversiteye girmek isteyen milyonlarca öğrenci Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başvurularını merak etmeye başladı. Peki üniversiteye girmede 2. aşama olan LYS başvuruları ne zaman başlıyor? Detaylar haberimizde.

LYS başvuruları ne zaman yapılacak?
28 Mart 2017 Salı 18:28

YGS sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca üniversite adayı için şimdi de LYS maratonu başlıyor. Üniversitede istedikleri dört yıllık bölümü okuyabilmek için adaylar, ilk olarak YGS'ye katılım sağladı ve bugün sonuçların açıklanmasının ardından üniversite adayları LYS başvurularının nasıl yapılacağını merak ediyor.

YGS'de en az bir puan türünde 180 ve üzeri puan alamayan adayların, bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girme hakları olmayacak.

LYS’lere başvurular,4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak. LYS’ler 81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılacak.

LYS'ye başvuru yapmak için adaylar ilk önce ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS)'e T.C. Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yaparak LYS'ye başvuru için gerekli aday başvuru formu doldurularak kayıt ediliyor. Ardından, sınav ücretinin de gerekli bankalara yatırılması gerekiyor ve başvuru süreci tamamlanmış oluyor. Her bir LYS sınavı için ödenmesi gereken başvuru ücreti, 40 TL olacak.

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran 2017 tarihleri arasında iki hafta sonu toplam 5 oturumda yapılacak.

LYS-4 (Sosyal Bilimler)      : 10 Haziran 2017 Cumartesi saat 10.00'da
LYS-1 (Matematik)              : 11 Haziran 2017 Pazar saat 10.00'da
LYS-2 (Fen Bilimleri)          : 17 Haziran 2017 Cumartesi saat 10.00'da
LYS-5 (Yabancı Dil)            : 17 Haziran 2017 Cumartesi saat 14.30
LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) : 18 Haziran 2017 Pazar saat 10.00'da uygulanacak.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2017 LYS'lerde kısa cevaplı sorular yer alacak. Kısa cevaplı sorular, cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kağıdına yazılan veya kodlanan sorulardan oluşacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.