KPSS branş bazında sıralama açıklandı - 2017 KPSS Lisans - ÖABT branş sıralama öğren

2017 KPSS ÖABT sonuçlarının açıklanmasının ardından en merak edilen branş sıralamaları oluyor. Adayların beklediği açıklama ÖSYM'den geldi. KPSS Branş bazında sıralamalar sonunda açıklandı. Memur adayları branş bazında sıralamasının ais üzerinden öğrenebilir. İşte KPSS Branş bazında sıralama sonuçları ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KPSS branş bazında sıralama açıklandı - 2017 KPSS Lisans - ÖABT branş sıralama öğren
15 Ağustos 2017 Salı 17:31

ÖSYM'den beklenen açıklama geldi. Merakla beklenen 2017 KPSS- Lisans branş bazı sıralamaları açıklandı. Branş bazı sıralaması ile ilgili açıklamada ÖABT alanları ve ilgili lisans programlarınada yer verildi. Peki ÖABT branş bazında sıralaması ne zaman açıklanacak?

Ösym bugün şu açıklamayı yaptı:

2017 KPSS- Lisans: Branş Bazında Sıralamalar

2017 Kamu Personel Seçme Sınavına (2017-KPSS Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkan veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde 15.08.2017 tarihi ile aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuruda belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

Branş bazında sıralamaların adayların lisans alanları kullanılarak yapılması sebebiyle, ÖABT adaylarının sınava girdikleri ÖABT alanındaki sıralamalarını görmeleri için, MEB'in http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_07/11114339_9_cizelgeveesaslar.pdf linkinde yer alan atamaya esas olan bu alanda kabul ettiği lisans alanlarına dikkat etmesi gerekmektedir. Adayların branş bazında sıralamaları incelerken göz önünde bulundurması gerekenleri içeren teknik açıklama metnine aşağıda bağlantıdan erişilebilir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

Branş Bazında Sıralamalar Hakkında Teknik Açıklama

ÖABT Alanları ve İlgili Lisans Programları

2017 KPSS ÖABT branş bazında sıralaması ne zaman açıklanacak?

Yüzbinlerce adayın girdiği ÖABT sınavına giren adayların sınav sonrasında ne zaman açıklanacağına dair kesin bilgi yok. ÖSYM'den açıklama yapıldığı anda haberimizden ulaşabilirsiniz. ÖABT branş sıralaması geçen yıl Eylül'ün 26'sında açıklanmıştı. 

Baranş bazında sıralamanızı öğrenmek için TIKLAYINIZ...
 

KPSS ile ilgili tüm bilgilerden haberdar olmak için Kamu Saati uygulamamızı indirebilirsiniz.

Kamu Saati Uygulamasını indirmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook sayfamızı beğenmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Twitter Sayfamızı takip etmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.