BİLSEM sınav sonuçları 2018 açıklandı mı? MEB sorgulama ekranı

MEB takvimine göre 2018 BİLSEM sonuçları bugün açıklanacak. Adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. MEB'in 2017-2018 takvimine göre, nisan ve haziran aylarında yapılan Bilsem bireysel değerlendirmelerinin sonuçları bugün erişime açılacak. MEB açıklama yaptı mı sorusunun detayları...

BİLSEM sınav sonuçları 2018 açıklandı mı? MEB sorgulama ekranı
13 Temmuz 2018 Cuma 12:36

BİLSEM'i kazanan öğrenciler MEB takvimine göre bugün açıklanacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, MEB’in resmi sayfası üzerinden sorgulama işlemini gerçekleştirebilecek. BİLSEM sonuçları saat kaçta açıklanacak? BİLSEM bireysel sınav sonuçları açıklandı mı?  İşte 2018 BİLSEM bireysel sınav sonuçları sorgulama ekranı

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin girdiği 2018 BİLSEM sonuçları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen BİLSEM bireysel değerlendirme sınavlarının ne zaman açıklanacağına yönelik soru işaretleri devam ediyor. Bu testte başarı gösteren adaylar genel zihinsel yetenek alanında kayıt hakkı kazanacak. 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitimlerine devam edecek öğrencilere yönelik bireysel değerlendirme ve yetenek komisyonları değerlendirmeleri tamamlandı.

Sınav takviminde değişiklik yapıldı. Bu yüzden öğrenciler, 1, 2, ve 3. sınıflar bireysel sonuçlarını öğrenci kimlik numarası ile birlikte http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenecekler.  16-20 Temmuz tarih aralığında BİLSEM sonuçlarına itiraz edilebilecek. İtirazların değerlendirilmesi 23-27 Temmuz tarih aralığında gerçekleşecek. Öğrencilerin kayıt işlemi ise 03-07 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

21 Haziran itibariyle açıklanması beklenen BİLSEM yerleştirme sınav sonuçları, 13 Temmuz Cuma günü öğrencilerin erişimine açılacak.

Sonuçları öğrenen öğrenciler BİLSEM itirazını şu şekilde yapabilecek:

1.Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren 21‐27 Haziran 2018 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından il millî eğitim müdürlükleri il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.

2. Komisyonlar bireysel değerlendirme sonuçlarına itirazları değerlendirip itiraz sonucu ile ilgili olarak veliyi bilgilendireceklerdir.

3. Genel Müdürlüğe yapılan itirazların cevaplanmasında genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

4.Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlarda öğrenci T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

5. Faksla ve e‐posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

Sonuçlar için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.