2018 KPSS başvuruları nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar?

2018 KPSS başvurularının başlaması ile bazı sorulara adaylarının aklını kurcalamaya başladı. Bu sorulardan bazıları başvuru işlemi nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar, ilk önce sınav ücreti mi yatırılacak yoksa ilk başvuru formu mu doldurulmalı, sınav ücreti hangi bankalara yatırılacak oldu. İşte detayları ile KPSS başvurusu...

2018 KPSS başvuruları nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar?
10 Mayıs 2018 Perşembe 14:30

KPSS başvuruları başladı. Bu nedenle yüz binlerce aday başvuru yapacak. Peki ama başvuru nasıl ve neden yapılacak? KPSS adayları bu işlemi uygularken ilk sınav ücretini mi yatıracak gibi sorular merak ediliyor. Sizler için adım adım KPSS başvurusunun nasıl yapılacağını açıklayacağız. Bu adımları takip ederek kolayca yapabilirsiniz.

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre KPSS lisans sınavı 22 Temmuz 2018 tarihinde, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos’ta düzenlenecek. Sonuçların duyurulma işlemi ise 31 Ağustos 2018 tarihinde  yapılacak. 

KPSS başvuruları nasıl yapılır?

Bugünden itibaren 21 Mayıs 2018 tarihine kadar  başvuru yapabilecek. 

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir. Geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklar.

KPSS başvurusu yapmak için ilk olarak adayların ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan AİS'e T.C. Kimlik Numarası ve Aday Şifresi ile giriş yapmaları gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra gelen ekranda "Başvuru Sürecindekiler"  butonuna tıklanmalı ve ardından 2018-KPSS seçilmelidir.

Bu aşamadan sonra çıkan Başvuru Formu'na gerekli bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi, ardından sınav ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Sınav ücreti bankaya elle yatırılabilir veya internet üzerinden KPSS başvuru formu doldurulduktan sonra kredi kartı ile ödenebilir.

Başvuru için TIKLAYINIZ

Sınav ücreti hangi bankalara yatırılacak?

KPSS sınavına girmek için başvuru yapacak olan adaylar sınav ücreti olarak ödeyecekleri ücretleri nereye hangi bankaya, nasıl ödeyeceklerini merak ediyorlar. Ücretlerin yatırılacağı bankalar; T.C. Ziraat Bankası, Akbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Deniz Bank, Kuveyt Türk PTT ve Halk Bankası olarak belirlendi.

Başvuru ücreti ne kadar?

Genel Yetenek-Genel Kültür için 60,00 TL, Eğitim Bilimleri için 60,00 TL, KPSS Alan Bilgisi Sınavlarının oturum başına 40,00 TL olarak belirlendi. Başvuru tarihi geç ödenirsede bu tutarların üzerinde bir işlem uygualacak. Aşağıdan bakabilirsiniz...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fatma - 5 yıl önce
Acaba ancak lise mezunu olanlar mi girebilir kpss sinavina