2018 Bursluluk Sınavı (PYBS İOKBS) kaç saat sürecek, sınav ne zaman?

2018 Bursluluk Sınavı (İOKBS) hem ortaöğretim hem de ilköğretim sınıfları için yapılacak. 2018 PYBS sınavı için binlerce öğrenci çok sayıda soruya cevap verecek. Sınav öncesi ve sonrası için velilerin ve öğrenciler çok sayıda soruya cevap arıyor. İşte 2018 Bursluluk Sınavı (İOKBS) kaç saat sürecek, sınav ne zaman yanıtları...

2018 Bursluluk Sınavı (PYBS İOKBS) kaç saat sürecek, sınav ne zaman?
03 Haziran 2018 Pazar 00:40

2018 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) bugün yani 3 Haziran 2018 başladı. 5, 6, 7,8, 9, 10 ve 11. sınıfları için yapılacak sınavda öğrenciler ter dökecek. Dün yapılan ve zorlanılan LGS sınavının ardından İOKBS sınavının nasıl geçeceği merak konusu oldu. Sınava saatler kala öğrencilerin ve velilerin akıllarına gelen ve merak ettiği sorular daha da artıyor. Sınavla ilgili olması nedeniyle "İOKBS ne zaman yapılacak, kaç saat sürecek" soruları akılları meşgul ediyor. Hem yanlış zamanda sınav yerine gitmemek için hem de ne kadar süre boyunca evlatlarını bekleyeceğini bilmek isteyen veliler bu soruların cevaplarını araştırıyor.

İOKBS 2018 kaç saat sürecek?

Sınav saat 10.00'da başlayacak. 5, 6, 7,8, 9, 10 ve 11. sınıfları için yapılacak olan sınav, ÖDSGM tarafından yapılacak. Sınavda 4 (dört) seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacak. Yani saat 12.00'da sınav sona erecek. 

Sınavın geçersiz olacağı durumlar:

- Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

- Cevap kâğıdının dönüş sınav güvenlik poşetinden çıkmaması ya da zarar görmüş olması,

- Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

- Başka öğrenciye ait sınav evrak ının kullanılması,

- Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

- Üzerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, rady o, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not ve benzeri dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel ve benzeri araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav salonuna girmesi,

- Dönüş sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,

- Öğrencinin salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilmesi,

- Sınava girdiği hâlde, işaretlemeyi cevap kâğıdına yapmaması ,

- Sınav evrakındaki fotoğraf ve bilgilerle geçerli kimlik belgesinde uyuşmazlık olması ,

- Sınav evrakına zarar verilmesi (sınav sürecince soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak; teslim etmemek ve benzeri), durumlarında “ Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi ” nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için, salon görevlilerin ce hazırlanan tutan aklar dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

İOKBS nedir?

Ortaokulların 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile liselerin hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk sınavıdır. Açılımı ise İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavıdır. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.