2017 TEOG tercih sonuçları nasıl öğrenilecek? Yerleştirme işlemi nasıl yapılacak?

2017 TEOG tercihleri bitti. Yerleştirme işlemlerinin tamamlanması ile öğrenciler hangi liseye gireceğini öğrenmek için gün saymaya başladı. Peki 2017 TEOG tercih sonuçları nasıl öğrenilecek? Yerleştirme işlemi nasıl yapılacak? İşte detaylar...

2017 TEOG tercih sonuçları nasıl öğrenilecek? Yerleştirme işlemi nasıl yapılacak?
27 Temmuz 2017 Perşembe 14:37

2017 TEOG yerleştirme yani tercih işlemleri öğrenciler tarafından yapıldı. Yazılan liselerden hangisinin çıkacağı ve yeni okulunun neresi olduğunu merak eden öğrenciler tercih sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı. Peki öğrenciler sonuçlar açıklandığında 2017 TEOG sonuçlarını nasıl öğrenebilecek? Yerleştirme işlemi nasıl yapılacak? 

TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Tercihler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) takvimine göre 11 Ağustos'ta açıklanacak. Sonuçları öğrenmek için günleri sayan öğrenciler anadolu, fen ya da meslek liselerden hangilerine yerleşeceğini düşünüyor. 

2017 TEOG sonuçlarını nasıl öğrenebilecek?

Yerleştirme yani tercih sonuçları MEB'in meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrenilecek. Adaylar buradaki adreslerden T.C. kimlik numarası ve okul numarasını girerek ulaşabilecek. Ev adresleine ayrı bir belge ulaştırılmayacak. İsteyen velilere sadece kısa mesajla sonuç bildirilecek. 

Yerleştirme işlemi nasıl yapılacak? 

Tercih yapan öğrencilerin yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır. Tercihini yapmayan öğrenciler ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler içinse yerleştirme işlemleri kılavuzun 1. 7, 1.8 ve 1.9 maddeleri göz önünde tutuklacak. 11 Ağustos tarihinde açıklanacak olan duyuruları 14 - 18 Ağustos 2017, 21 - 25 Ağustos 2017, 28 Ağustos - 06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemleri takip edilecek.

Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezi olarak yapılacaktır. Açık orta öğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri halinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11 - 14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak, YEP üstünlüğü ne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.