2017 MEB MTSK - 4 Ehliyet Sınavı ne zaman saat kaçta

2017 MTSK Sınavı ne zaman? MEB MTSKS-4 ehliyet sınavı saat kaçta? Ehliyet sahibi olmak isteyen binlerce aday MTSKS-4 sınav tarihini ve sınav saatini merak ediyor. Peki MTSKS'de hangi konudan kaç soru çıkacak? İşte detaylar...

2017 MEB MTSK - 4 Ehliyet Sınavı ne zaman saat kaçta
07 Ekim 2017 Cumartesi 09:00

2017 MEB MTSK-4 Sınavı ne zaman? MTSKS - 4 saat kaçta yapılacak? 

Yılda 5 kere düzenlenen ehliyet sınavının dördüncüsü ne zaman? Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? 2017 yılında 3 ehliyet sınavı geride kaldı. MTSKS - 4 ne zaman? Adaylar MTSK Sınavında hangi konulardan sorumlu olacak? İşte detaylar...

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN?

MEB tarafından düzenlenen ehliyet sınavı yılda 5 kere gerçekleştiriliyor. 2017 yılında ilk sınav 11  Şubat'ta, ikinci sınav 20 Mayıs'ta, üçüncü sınav 29 Temmuz'da yapılmıştı. 2017 yılının dördüncü ehliyet sınavı 7 Ekim 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

İşte MEB tarafından açıklanan 2017 yılında yapılan ve yapılması planlanan ehliyet sınavları tarihleri:

MTSKS-1 11 ŞUBAT 2017(saat 14.00)

MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)

MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)

MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)

MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)

Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS) 7 Ekim 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. MTSK-4 sınavı saat 14:00'da başlayacak. 50 dakika boyunca ehliyet sınavında ter dökecek adaylar İlk Yardım, Trafik ve Çevre, Araç Tekniği, Trafik Adabı Derslerinden sorumlu tutulacaklar. Sınavda K, L, M, N türlerinde kitapçık kullanılacak. Adayların kitapçık türü cevap kâğıdında kodlu olarak yer alacaktır.

Tablo-1/A MTSKS Sertifika Türü-Dersler-Soru Sayıları- Süre

Bütün sertifika sınıflarında

İlk Yardım Dersi

Trafik ve Çevre Dersi

Araç Tekniği Dersi

Toplam Soru Sayısı

Sınav Süresi

13

27

10

50

60 dakika

Grup; 2016 yılından itibaren MTSK’ya kayıtlı olan kursiyerlere MTSKS’nin bütün sertifika sınıflarında teorik derslerin, yazılı sınavlarında sorulacak soru sayısı ve sınav süresi Tablo-1/B’de gösterilmiştir.

Tablo-1/B MTSKS Sertifika Türü-Dersler-Soru Sayıları- Süre

Bütün sertifika sınıflarında

İlk Yardım Dersi

Trafik ve Çevre Dersi

Araç Tekniği Dersi

Trafik Adabı Dersi

Toplam Soru Sayısı

Sınav Süresi

12

23

9

6

50

60 dakika

2017 EHLİYET SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

2017 yılı 1 yıllık ehliyet harcı 163 lira olurken, B sınıfı ehliyet harcı 402 lira oldu. Harçların da aynı oranda zam görmesiyle 1 yıllık pasaport harcı yeni yılda 154,70 liradan 163,33 liraya çıkacak. B sınıfı sürücü belgesi harcı da yeni yılda 403 lira olacak. Vergi, harç ve cezaların yeniden değerleme oranında artırılması durumunda fatura, gider pusulası gibi belgelerin verilmemesi ve alınmamasının cezası 211,16 liraya çıkacak.

EHLİYET SINAVI BAŞVURUSU ŞARTLARI

Ehliyet sınavına girmek isteyenler için MSTKS bazı şartları arıyor. İşte ehliyet sahibi olmak için adayların yerine getirmesi gereken o şartlar;

- A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.
- B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.
- C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksek okul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)
- A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.
- Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen sürücü olur sağlık raporu almış olmak.
- “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.
- Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
- Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
- Nüfus cüzdanı fotokopisini MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

EHLİYET ALMAK İSTEYEN YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLAR

- Pasaportun noter tasdikli Türkçe tercümesi,
- Öğrenim vizesinin bulunması veya Türkiye’de altı aydan fazla kalacağını gösteren ikametgâh izni veya öğrenim vizesi,
- Öğrenim belgesinin noter tasdikli Türkçe tercümesi,
- Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen sürücü olur sağlık raporu’nu kayıt esnasında
- MTSK Müdürlüğüne teslim etmesi,
- Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş bir adet vesikalık fotoğrafını MTSK Müdürlüğüne teslim etmesi, istenmektedir.

EHLİYET SINAVINA KAÇ KERE GİRİLİR?

Ehliyet sınavına girmek isteyen sürücü adayları toplamda 4 defa teorik sınava, 4 defa uygulama sınavı (direksiyon sınavı) girme hakkı vardır. Eğer aday sınav döneminde mazeretsiz şekilde sınava girmezse bir hakkını kullanmış sayılmaktadır. Sınava mazereti nedeniyle giremeyen adayların durumu yönetmelikte belirtilmiştir. Eğer sürücü adayı 4 sınav sonucunda başarısız olursa, kursu tekrar etmek zorunda kalır. Teorik sınavda başarılı olan adaylar 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olunduğu takdirde kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saati doldurularak 4 defa daha sınava girme hakkı verilecektir. Tüm bunlar göz önüne alındığında sürücü adayı 4 defa teorik sınava, teorik sınavdan başarılı olduktan sonra, 4+4 toplam 8 defa direksiyon sınavına girebilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.