2017 LYS Açık Uçlu Soru örnekleri

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen LYS, 10-11 ve 17-18 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleşecek. 1 milyondan fazla adayın ter dökeceği LYS'de açık uçlu soru dönemi başlıyor. Peki Açık uçlu soru ne demek ve sınavda nasıl sorulacak? İşte detaylar.

2017 LYS Açık Uçlu Soru örnekleri
06 Haziran 2017 Salı 20:54

1 Milyondan fazla aday, 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran 2017 tarihinde LYS'ye girecek. İlk oturumda adaylar LYS-1 Matematik ve Sosyal Bilimler sınavında ter dökecek adaylar açık uçlu soruları merak ediyor. Peki ÖSYM tarafıdan sorulacak LYS Açık Uçlu Sorular nasıl olacak? İşte detaylar.

Elbetteki öğrencilerin merak ettiği konu, açık uçlu soruların nasıl uygulanacağı. Öğrencilere sorulması planlanan açık uçlu soru sistemi bir pilot uygulama olacak. Yani sorular tam açık uçlu değil kısmi açık uçlu olacak.

Açık uçlu sorular; belirli bir konuda detaylı bilgi almak için sorulan sorulardır. Ne, niçin, neden, nasıl, nerede, hangi vb. sözcükleri içeren sorular bu türdendir.

Bunlara, “sistemleştirilmemiş” ya da “özgür yanıtlı” sorular da denilmektedir. Burada bir soru sorulmakta ve yanıtlayıcıya özgürce ve kendi seçtiği sözcük ve kavramlarla dilediği gibi yanıtlayabilmesi olanağı tanınmaktadır. “Bilgi” ve “sondaj” soruları genellikle açık uçlu sorular şeklinde biçimlendirilmektedir.

Açık uçlu sorular, herhangi bir cevap alternatifi içermeyen, nispeten kısa sorulardır. Cevaplayıcı, genel kapsamdaki bu sorulara serbestçe cevap verir; yük daha ziyade cevaplayıcıdadır.

Bu tip soruların kullanılması halinde soru sayısının sınırlı tutulması, gerekiyorsa cevaplayıcıdan açıklaması beklenen fikir ve cevapların hacmi ve sayısının belirtilmesi ve mümkünse soru formu üzerinde kodlamayı kolaylaştıracak boşluklar bırakılması iyi olur.

ÖSYM 2013 yılında açık uçlu soru sistemi ile ilgili deneme sınavı yayınlamıştı. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak örnek açık uçlu sorulara bakabilirsiniz.

LYS Matematik Sınavında adaylar 3 adet açık uçlu soruya yanıt verecek.

ÖSYM Açık Uçlu Deneme Sınavına Erişmek İçin TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.