Sahte sigortalılar yakalanıyor

SGK tüm kayıtlarını tek tek incelemeye aldı. Sahte sigortalı gösterildiği tespit edilen kişiler için ağır cezalar geliyor.

Sahte sigortalılar yakalanıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

 SGK tarafından yapılan bir çalışma ile 2013 sonrası tüm sigortalı kayıtları inceleniyor. Geliştirilen yöntemle siahte sigorta yaptırdığı tespit edilen kişiler için yapılan tüm masraflar geri istenecek. Ayrıca sigortalı gösteren işyerlerine de rekor cezalar kesilecek.

Kurumun zarara uğradığını iddia ederek sahte sigorta yaptırılmasına karşı savaş açan SGK bu kapsamda şimdiye kadar 30 bin kişiyi tespit etti. Tespit edilen kişiler hakkında yasal işlem başlatıldı. SGK bildirimleri ve Vergi Dairesi bildirimleri arasındaki tutarsızlıkların tespit edilmesiyle ortaya çıkarılan sahte sigorta işlemlerinde işyerleri ve sigortalılar ağır cezalarla karşı karşıya kalacak.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten uzmanlar sahte sigorta vakasının bazen hastalık masrafı yüksek hastalar ya da emekliliği yakın olan kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirtiyor. Ancak SGK bu şekilde primleri ödenene kişilerin isteğe bağlı sigorta opsiyonu yerine bunu kullanmış olmalarını kurumu zarara uğratmak olarak değerlendiriyor. Bu da kurum tarafından kesilen ağır cezalara neden oluyor.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.