GSS Borcunu Ödemeyen Hastanelerden Yararlanacak mı?

Genel Sağlık Sigortası kapsamında yapılan düzenlemeler her geçen gün sistemi karmaşık hale getiriyor.

GSS Borcunu Ödemeyen Hastanelerden Yararlanacak mı?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Genel Sağlık Sigortası kapsamında 60 günden fazla prim borcu olanlara sağlık hizmeti verilmemesine yönelik kanun maddesi Bakanlar Kurulu kararı ile iptal edildi. Kanundan daha düşük statüde olan Bakanlar Kurulu kararının kanunu nasıl iptal edeceği merak konusu olurken hastaneler borçlu olanlara da hizmet vermeye devam edecek.

30 Eylül tarihinde son bulan GSS kapsamındaki gelir testi uygulaması bu sürenin dolmasının hemen ardından anlamsızlaştırıldı. Çünkü hastaneler sigorta kapsamında olmasa da sağlık hizmeti vermeye devam edecek.

Af kapsamında gelir testi yaptırarak 2 Kasım'a kadar borç yapılandırma hakkı kazanan kişilerin borcunu ödemesi gerekirken vatandaşların borç ödemesi beklenmiyor. Çünkü SGK sigorta kapsamında sınırlı sayıda işlem bulundururken çoğu sağlık hizmetinden ek ücret talep ediliyor. Bu durumda silikleşen sigortalılık ve sigortasızlık ayrımı vatandaşları sağlık sigortasından uzak tutuyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.