Yalçın: Toplu sözleşme masasında hakkımız olanı alacağız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan 4. Dönem Toplu Sözleşmesi’ne dair açıklamalarda bulundu.

Yalçın: Toplu sözleşme masasında hakkımız olanı alacağız
21 Nisan 2017 Cuma 18:46

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan 4. Dönem Toplu Sözleşmesi’ne dair açıklamalarda bulundu. Toplu sözleşme masasında hakkımız olanı alacağız diyen Yalçın; 4. Dönem Toplu Sözleşme masasına taşıyacakları tekliflerin, tartışıp pazarlık yapacakları hususların, pastadan pay kapma değil, emeğin ürettiğinden, Türkiye’nin büyümesinden haklarını alma odaklı olacağını kaydetti.

Ağustos ayında yapılacak olan 4. Dönem Toplu Sözleşmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Yalçın, “1 Ağustos’ta başlayacak 4. Dönem Toplu Sözleşme için, teşkilatlarımız, sendikalarımız ve konfederasyonumuz şimdiden sahadan-masaya, üyeden-genel merkeze anlayışıyla tekliflerin altyapısını oluşturacak talepleri, beklentileri, şikâyet ve sitemleri toplamaya başladı. Beklentilerin ve taleplerin farkındayız. Sorunlu alanlara, mağduriyet oluşturan konulara dair hazırlıklarımızı bir önceki toplu sözleşmeden bugüne devam ettiriyoruz. Bu yılki toplu sözleşmede Kamu İşveren Heyeti; masaya getireceği tekliflerle, oranlarla, daha fazla mali ve sosyal haklar, çalışma şartlarına ve özlük haklarına ilişkin beklentileri karşılayacak açılımlarla Türkiye’de vesayetin bittiğini, parlamenter sistemin ürettiği ekonomik krizlerin, terör ve ihanet çevrelerinin ürettiği ekonomik maliyetin sona erdiğini ispatlamalı. Yeni sistemin, yeni dönemin müjdesini, istikrar ve güven söyleminin pratik zeminini masaya taşıyacağı tekliflerle netleştirmeli. Bütçe imkânları, mali disiplin gibi vesayet döneminin, parlamenter sistemin defolu yönelimlerinin esaretinden kurtulduğunu hissettirmeli” değerlendirmesinde bulundu.
 

Toplu sözleşme masasında hakkımız olanı alacağız

4. Dönem Toplu Sözleşme masasına taşıyacakları tekliflerin, tartışıp pazarlık yapacakları hususların, pastadan pay kapma değil, emeğin ürettiğinden, Türkiye’nin büyümesinden haklarını alma odaklı olacağını vurgulayan Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Hakkımız olanı almaktan imtina etmeyeceğimizi, hakkımız olmayanı almaya tevessül etmeyeceğimizi bir kez daha göstereceğiz. En çok bize verilsin, sadece bize pay aktarılsın gibi bir bencilliğin de, biz fedakârlık yapalım, bize gerek yok gibi bir teslimiyetçiliğin de Memur-Sen’in kitabında yeri olmaz. Büyüyen Türkiye’nin ortağı olmaktan onur duyarız, Türkiye’nin büyümesinden payımızı almaktan da geri durmayız.  4. Dönem Toplu Sözleşme Masası’nın kurulması ve sağlıklı bir toplu pazarlık sürecinin oluşması için şimdiden bir hatırlatmayı, bir uyarıyı yapmakta fayda görüyorum. 1 Ağustos’ta Kamu İşveren Heyeti ile masaya oturduğumuzda, 3. Dönem Toplu Sözleşmesi’nin çalışma konularının tamamının çözüme kavuşturulmuş, kesin hüküm içerenlerinin ise kazanıma dönüşmüş olması gerekiyor. Nasıl ki, 16 Nisan’da Türkiye vesayetin anayasal kodlarından ve kurumlarından kurtuluş iradesini ortaya koydu, Kamu İşvereni de 4. Dönem Toplu Sözleşmesi öncesinde, 3. Dönem Toplu Sözleşmesi’nin hükümlerini bütünüyle yerine getirmiş olarak masaya gelmeli, tarihi açıkça belirtilmiş olan konuları da ilgili tarihten geçerli olacak şekilde yürürlüğe koymuş olmanın huzuruyla masada yerini almalıdır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.