Yalçın: 1 Mayıs’ta Taleplerimizi Haykıracağız!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kutsal olan alan değil, insan ve emeğidir. 1 Mayıs'ta omuz omuza verip, sorunlarımızı konuşup, çözüm üretmeliyiz. Biz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, Kütahya’da Zafer Meydanında kutlayacağız. Taleplerimizi haykıracağız” dedi.

Yalçın: 1 Mayıs’ta Taleplerimizi Haykıracağız!
27 Nisan 2017 Perşembe 16:57

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Taksim dayatmasını anlamsız buluyoruz. Geçen yıl, hazırladığımız raporda da anlaşılmıştı ki, Taksim dayatmasının olduğu yıllarda, küresel operasyonlar yoğunlaşıyor, sokaklar ısıtılmaya çalışılıyor. Kutsal olan alan değil, insan ve emeğidir. 1 Mayıs'ta omuz omuza verip, sorunlarımızı konuşup, çözüm üretmeliyiz. Biz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, Kütahya’da Zafer Meydanında kutlayacağız. Taleplerimizi haykıracağız” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TRT-AVAZ ekranlarında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin de açıklamalarda bulunan Yalçın, “Kutsal olan alanlar değil, emektir” mesajı verdi.

Yeni Türkiye İçin İnisiyatif Aldık

16 Nisan’da gerçekleştirilen Anayasa Referandumu’nu değerlendiren Yalçın, “Referandum sonucunda çıkan ‘Evet’ler ülkemize hayırlı olsun. Memur-Sen olarak bu süreçte alana indik ve milletimize konuyu anlatma noktasında inisiyatif aldık. Çünkü bu referandumu çok önemli görüyorduk. Çünkü geçmişte yaşanan koalisyonlar, kaos ve istikrarsızlıklar getiriyordu. Böylelikle çalışanların cebi boşalıyor, olan sabit gelirlilere oluyordu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle koalisyon dönemlerinin artık kapanacağını düşünüyoruz. Artık ekonominin örselenmemesi gerekiyor, istikrarla birlikte ekonominin de büyüyeceğini ve pastanın büyüyeceğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne Ruhsatı “Millet” Verdi

“Evet” oylarının da “Hayır” oylarının da değerli olduğunun altını çizen Yalçın, “Artık ülkece yolumuza bakmalı, yeni eylemler geliştirmeliyiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ‘Millet’ ruhsatı verdi. Herkes saygı duymalıdır. Artık tartışma değil, sorun çözme vaktidir. Millet gerçek gündemine yoğunlaşmak, ekonomide iyileşme istiyor” diye konuştu.

Milletle Birlikte Hareket Eden Kazandı

Referandumun bazı kesimi rahatsız ettiğini belirten Yalçın, siyasetin, sırtını millete dayamak zorunda olduğunu vurgulayarak, “Referandum sonuçları vesayetçiler ile batıyı rahatsız etti. Çünkü güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Millete yaslanmayan her hareket bitmeye mahkumdur, bu süreç en çok da bunun uygunluğunu gösterdi. Milletle birlikte hareket eden, milletin hissiyatını paylaşan bu sürecin kazananı oldu” şeklinde konuştu.

Omuz Omuza Vererek Çözüm Üretmeliyiz

“Taksim dayatmasını anlamsız buluyoruz” diyen Yalçın, “Geçen yıl, hazırladığımız raporda da anlaşılmıştı ki, Taksim dayatmasının olduğu yıllarda, küresel operasyonlar yoğunlaşıyor, sokağı konsolide etme çabaları meydana çıkıyor. Biz kutsal olan alan değil, insan ve emeğidir diyoruz. Bazı örgütlerin 1 Mayıs Taksim ısrarından vazgeçmelerini olumlu buluyorum. 1 Mayıs Taksim'den ibaret değildir. 1 Mayıs'ta omuz omuza verip Taksim'i değil, sorunlarımızı konuşup, çözüm üretmeliyiz. Biz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü, Kütahya’da Zafer Meydan’ında kutlayacağız. Taleplerimizi haykıracağız. Tüm kamu çalışanları için 4.Dönem Toplu Sözleşmeye dair genel nitelikli bakışımızı ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

1 Mayıs’ta Taleplerimizi Haykıracağız

Yalçın, Memur-Sen olarak 1 Mayıs’ta gündeme getirecekleri talepleri şu şekilde sıraladı: “Ek ders tutarı ve ek ödemede oran artırılsın, Döner Sermaye adaleti sağlanmalıdır, İLİTAM’a kontenjan artsın, sınavsız geçişin yolu açılsın, Kamudaki tüm 4/B ve 4/C'li sözleşmelilere kadro istiyoruz, Sosyal Denge Tazminatı sözleşmelerine getirilen her türlü kısıtlamalar kaldırılsın, Tarım'da ÜTP Mahsuplaşması, Orman'da Rotasyon Kaldırılsın, Üretimden payımızı istiyoruz, Döner sermayeden pay istiyoruz, PTT VE TRT'de % 20'u oranında çalışanlara kar payı verilmesi, Gece Tazminatı verilsin, Dini ve milli bayramlar ile hafta sonu tatillerinde nöbet tutanlara nöbet ücreti ödensin, Emeklilere aile yardımı ödensin.”

İş güvencesi konusuna da değinen Yalçın, “İş güvencesi üzerinden yanlış tartışmalar yürütülüyor. İş güvencesini tartışmaya açmak doğru değildir. İş güvencesi milletin ve devletin bekasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.