Türkiye Kamu-Sen Eğitim Akademisi kuruldu

Türkiye Kamu-Sen, üyelerinin ve yakınlarının hayat boyu eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurduğu Eğitim Akademisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm eğitim kurumları ile ortak yapılan çalışmalar ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Türkiye Kamu-Sen Eğitim Akademisi kuruldu
10 Ocak 2017 Salı 13:45

Türkiye Kamu-Sen, üyelerinin ve yakınlarının hayat boyu eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere, tüm eğitim kurumlarıylatek bir platform üzerinden takip edilebilmesi ve ayrıcalıklı fiyat avantajları sunarak anında kayıt yaptırma imkânı sağlaması bakımından sendikacılık alanında Türkiye’de örneği bulunmayan bir çalışmaya imza attı. Sendika konu ile ilgili resmi internet sitesinden açıklamada bulundu. Peki Türkiye Kamu-Sen Eğitim Akademisi nedir? İşte detaylar.

Türkiye Kamu-Sen Eğitim Akademisi ile ilgili açıklama şu şekilde;

Üyelerimizin ve yakınlarının yaşam boyu eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere, tüm eğitim kurumlarıyla yaptığımız anlaşmaların tek bir platform üzerinden takip edilebilmesi ve ayrıcalıklı fiyat avantajları sunarak anında kayıt yaptırma imkânı sağlaması bakımından sendikacılık alanında Türkiye’de örneği bulunmayan bir çalışmaya imza atmış bulunuyoruz. 

Gelişen ve değişen dünyada kendimize ve yakınlarımıza daha iyi bir gelecek imkânı elde edebilmek için eğitim seviyemizi, bilgi birikimimizi ve tecrübemizi sürekli yükseltme zorunluluğumuz bulunuyor. Özellikle kamu görevlilerimizin çalışma yaşamında daha iyi yerlere gelebilmesi amacıyla yeni eğitim imkânlarına sahip olması, sertifika programlarıyla kendisini sürekli geliştirmesi gerekiyor. Ne yazık ki, kamu çalışanlarımız yoğun çalışma temposu içerisinde eğitime ayıracak vakit bulmakta güçlükler yaşıyor, yüksek eğitim giderleri nedeniyle bu ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

Türkiye Kamu-Sen, üyelerinin ve üye yakınlarının yükseköğrenim, yüksek lisans, doktora, kişisel gelişim, sertifika gibi eğitim alanındaki tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere İstanbul European Institute Business School ile anlaşarak bu soruna kalıcı bir çözüm getirdi.

Üyelerimiz ve üye yakınları, Konfederasyonumuz ve bağlı bütün sendikalarımızın sitelerinde yer alan linklere tıklayarak açılacak olan sayfada, ihtiyaç duydukları eğitim programları hakkında bilgi sahibi olabilecek, eğitim programlarını görebilecek, kendilerine uygun eğitim takvimini seçerek durumlarına göre örgün ya da uzaktan eğitim hizmetlerinden herhangi birine anında kayıt yaptırıp, en uygun fiyatlarla doğrudan eğitimlerine başlayabilecekler.

Şu anda yükseköğrenim, yüksek lisans, doktora, sertifika, yabancı dil, kişisel gelişim gibi pek çok alanda sunulan eğitim hizmetleri, ilerleyen dönemde sizlerden gelecek talepler doğrultusunda daha genişletilerek bu alandaki bütün ihtiyaçları karşılayacak çeşitliliğe ulaşacak. Gerekli şartların sağlanması durumunda örgün eğitimler, üyelerimizin bulunduğu illerde ya da en yakın bölgelerde, belli dönemlerde gerçekleştirilebilecek. Üyelerimiz, uzaktan eğitim hizmeti de sunulan portalımızda, bazı eğitimleri sitelerimiz üzerinden, yerinden kalkmadan online olarak alabilecek.

Türkiye’de eğitim alanında hiçbir sendikanın sunmadığı bu hizmeti, bir ilki gerçekleştirerek üyelerinin kullanımına sunan Türkiye Kamu-Sen, sendikacılıkta her alanda çığır açmaya ve öncülük etmeye devam ediyor.       

KONCUK: BİLGİ ÇAĞI BİTTİ, İNSAN ÇAĞI'NA GİRİYORUZ

Türkiye Kamu-Sen Akademi hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “İnsanlık Sanayi, Uzay ve Bilgi çağlarından sonra şimdi İnsan Çağı’na girmek üzeredir.  İnsanoğlunun daha önce yaşadığı dönemler, etrafında keşfettiği hammaddelerle tanımlanıyordu. Daha sonra insan, çağları gelişen teknolojiyle fethettikleri alanlar olarak tanımladı ve Sanayi Çağı, Uzay Çağı ve Bilgi Çağı’nı oluşturdu. Şimdilerde ise insan potansiyelinin ekonomik büyümenin temelini teşkil edeceği yeni bir çağa, İnsan Çağı’na girmek üzereyiz.

Yetenek, potansiyeli harekete geçirmek ve sürekli gelişim bu çağın kilit noktası olacak. Türkiye, sanayi devriminden sonraki bütün çağların peşinden koşmuş, bir türlü yakalayamamıştır. Bugün önümüze yeni fırsatlar sunan bir değişim ve dönüşümün eşiğinde bulunuyoruz. Yeni çağ, yeni dönem, hayatın odağına insanın oturduğu bir süreci işaret ediyor. Bu dönemde kamu görevlilerimizin kariyer imkânlarını eğitim seviyesinin yüksekliği yanında sahip olduğu yetenekler ve kendini geliştirme potansiyeli belirleyecek.

Türkiye Kamu-Sen olarak çağı yakalamanın ve yeni çağa devletimizin ve milletimizin damga vurmasının yegâne yolunun, değişimleri takip etmekten değil bilakis değişimin mimarı olmaktan geçtiğini ifade ediyoruz. Biz, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da bir çığır açıyor, kamu görevlilerimizin yakın gelecekte yaşanacak dönüşüme uygun olarak yetkinliklerini artırmak, gelecekte ortaya çıkacak nitelik ihtiyacını şimdiden karşılayarak geleceği inşa eden bir toplum oluşturmak adına önemli bir adım atıyoruz. Bu uygulama ile üyelerimiz ve yakınlarının bütün eğitim ihtiyaçlarını, yerinden kalkmadan, tek bir tıkla karşılayabilecekleri bir sistem sunuyoruz. Kamu görevlilerimiz yüzlerce eğitim programı arasından ihtiyaç duyduğu alanı belirleyerek, rekabetçi şartlarda, kaliteli eğitim imkânına kavuşurken dilerse ülkemizde de denkliği kabul edilmiş üniversitelerde yurt dışı eğitim programlarına da kayıt yaptırabilecek. Üyelerimiz, sermayenin, kültürün ve bilginin küreselleştiği dünyada eğitimin küreselleşmesinin avantajlarını da Türkiye Kamu-Sen’le yaşayacak.

Türkiye Kamu-Sen Akademi’nin, tüm üyelerimize ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerken, geleceği inşa eden bir konfederasyon olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum.” dedi.       

Türkiye Kamu-Sen Eğitim Akademisine Ulaşmak İçin Tıklayınız

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.