Türk Eğitim-Sen "BELLETİCİLİKTE AYLIK EK DERS ÜST SINIRI DA YÜKSELTİLMELİDİR"

Türk Eğitim-Sen tarafından belleticilikte aylık ek ders üst sınırının yükseltilmesi talep edildi.

Türk Eğitim-Sen "BELLETİCİLİKTE AYLIK EK DERS ÜST SINIRI DA YÜKSELTİLMELİDİR"
08 Ocak 2018 Pazartesi 21:35

Türk Eğitim-Sen, MEB'e belleticilik görevlerindeki aylık sınırlamanın yükseltilmesine ilişkin resmi yazı gönderdi. İşte detaylar...

"BELLETİCİLİKTE AYLIK EK DERS ÜST SINIRI DA YÜKSELTİLMELİDİR"

Bilindiği üzere, Ek Derslere İlişkin Karar gereği belletici öğretmenlere ödenecek ek ders ücreti (4+2)=6 saat iken, 2018-2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme hükmü ile (4+3)=7 saat şeklinde artırılmıştır. Buna karşılık, belletici öğretmenlere ödenecek aylık ek ders ücreti sınırı 48 saat olarak kaldığı için ek ders ücreti hesabında sorun yaşanmakta ve hak kaybı söz konusu olmaktadır.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, belletici öğretmenlere ödenecek aylık ek ders ücreti sınırının da aynı nispette artırılması suretiyle mağduriyetlerin giderilmesini talep ettik.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.