Sarraf Davası, Türk Devletini suçlu göstermek için kurgulanmış siyasi bir davadır

Eğitim Bir Sen Konya 2 nolu Şube Başkanı Şenol Metin yaptığı basın açıklamasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sarraf Davası, Türk Devletini suçlu göstermek için kurgulanmış siyasi bir davadır
01 Aralık 2017 Cuma 15:30

Eğitim Bir Sen Konya 2 nolu Şube Başkanı Şenol Metin yaptığı basın açıklamasında "Sarraf Davası, Türk Devletini suçlu göstermek için kurgulanmış siyasi bir davadır." dedi. 

ABD’de görülmekte olan Rıza Sarraf Davası ile ilgili olarak Başkan Metin;

‘Sarraf Davası, Türk Devletini suçlu göstermek için kurgulanmış siyasi bir davadır. 17-25 Aralık Yargı Darbesinin devamı niteliğinde, kurgu-siyasi davadır. 17-25'in ABD versiyonu diyebiliriz. Suçlanan Halk Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı M. Hakan Atilla ve Ekonomi Bakanı Çağlayan Türk iken, bir hukuk garabeti ile sanık konumundan tanık konumuna geçen Rıza Sarraf İran asıllı Türk Vatandaşı iken işlediği iddia olunan suç Türkiye sınırlarında işlenmiş iken konunun  ABD ile bağlantısını kurmak mümkün değildir. ‘ dedi. 

Ardından açıklamalarına ‘17-25 Aralık'ın nasıl yolsuzluk operasyonu olmadığını 15 Temmuzda anladı isek; (bazıları anlamamakta dirense de!) Sarraf davası da bir yolsuzluk davası değildir. 17-25 Aralık'ın ABD versiyonudur. Sarraf Davası uzerinden Akpartiyi yipratırız diyenler asıl hedefin Türkiye olduğunun farkına varmalıdır. ABD üzerinden Türkiye’ye ayar vermek isteyenler Türk Devletine ihanet etmektedir ve hainler milletin kadim hafızasına kaydedilecektir.’ Diyen Şenol Metin;

Keşke bu zevat Sarraf Davasına gösterdikleri  hassasiyeti FETÖ Davalarında da gösterselerdi.

Konuşmasının devamında ‘Son Sarraf Davası vesilesi ile tekrar gördük ki; Bizdeki iktidar - muhalefet ilişkileri Ustad Necip Fazıl’ın deyişi ile ‘Bugün Bizdeki muhalefet iktidarın düşmesi koşulu ile Vatanın düşmesine bile razıdır.’ anlayışında. FETÖ Davalarını bir kez bile izlememiş olanların ABD'deki Sarraf davasına olan ilgisine dikkat çeken Başkan Metin, Amerika’nın operasyonel haber kanalı VOANews’e açıklama yapan, ABD’nin uluslararası operasyonlarına taşeronluk yapan siyasetçileri kınadı. Keşke bu zevat Sarraf Davasına gösterdikleri hassasiyeti FETÖ Davalarında da gösterselerdi.’ diyerek tepkisi ortaya koydu. 

Başkan Metin açıklamasının son bölümünde ABD medyasının konuyu veriş biçimine tepki göstererek ‘'Sarraf Davası Gülen'in iadesinden daha önemli'  teması ile ABD medyasında yeralmaktadır. Ayrıca BBC ve NYT Türkçe yayınla süreçte aktif rol almaktadır. Bu durum Türkiye’nin, 17-25 sürecinden daha sofistike bir süreç ile karşı karşıya olduğunu göstermektedir.’ dedi ve  Son olarak;+

‘Sarraf Davasını salt hukuki bir süreç olarak değerlendiren ya akıl sağlığını kontrol ettirmeli yada nüfus kayıtlarını…’ Diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.